Wall Street'te endeksler haftayı artıda kapatmaya hazırlanıyor

Wall Street'te endeksler haftayı artıda kapatmaya hazırlanıyor

Wall Street vadeli işlemleri enflasyon verileri öncesinde yükseliyor; çip hisseleri ralli yapıyor.

A+A-

Wall Street, veri ve kazanç ağırlıklı bir haftayı daha artıda tamamlamaya hazırlanırken yatırımcılar günün ilerleyen saatlerinde önemli enflasyon rakamlarını bekliyorlar.

Vadeli işlemlerde Dow Jones Endeksi, 55 puan veya %0,16 artarak 31.800 seviyesine yükselirken, S&P 500 Endeksi 15,5 puan veya %0,34 artarak 3.933 seviyesine ve Nasdaq 100 Endeksi 99,5 puan veya %0,64 artarak 14.555 seviyesine yükseldi.

Çip üreticisi Intel, bilgisayar pazarındaki düşüşün hafiflemeye başlamasıyla sürpriz bir çeyrek karı açıkladı ve üçüncü çeyrek kazançlarının Wall Street beklentilerinin üzerinde olacağını tahmin ederek hisselerini piyasa öncesi işlemlerde %7,1 artırdı.

Nvidia, Micron Technology ve Marvell Technology gibi diğer yonga üreticileri de %0,6 ile %1,2 arasında değer kazandı.

Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi - kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi - Haziran ayı rakamları günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak. 

Üç büyük ABD endeksi de, Big Tech kazançları, Fed'in para politikasını sıkılaştırmasının sona erdiği ve dünyanın en büyük ekonomisinin yumuşak bir inişe doğru ilerlediği umutlarının desteğiyle haftayı marjinal bir yükselişle kapatma yolunda ilerliyor.

Ford Motor, İcra Kurulu Başkanı Jim Farley'in otomobil üreticisinin ürün stratejisinde bir değişikliğin ana hatlarını çizmesi, para kaybeden elektrikli araçların artışını yavaşlatması, yatırımı ticari araç birimine kaydırması ve önümüzdeki beş yıl içinde gaz elektrikli hibrit satışlarını dört katına çıkarma planlarını belirtmesinin ardından %2,2 değer kaybetti.

First Solar, ikinci çeyrek kazançlarının tahminleri aşması ve şirketin ABD'deki beşinci fabrikası için 1,1 milyar dolara kadar harcama yapmayı planladığını açıklamasının ardından %8,7 yükseldi.

Enphase Energy, solar inverter üreticisinin üçüncü çeyrek gelir tahmininin beklentileri karşılayamamasının ardından %14,0 düştü.

Petrol devleri Exxon Mobil ve Chevron'un günün ilerleyen saatlerinde Procter & Gamble ve Colgate-Palmolive ile birlikte çeyrek sonuçlarını bildirmesi bekleniyor.

İlgili Haberler