Warren Buffet konuştu, Visa ve Mastercard hisseleri çakıldı

Warren Buffet konuştu, Visa ve Mastercard hisseleri çakıldı

Warren Buffet’ın dijital varlık girişimlerine gösterdiği ilgi sektörün devleri Visa ve MasterCard’ı sarsmaya başladı. Ünlü markalar borsada büyük düşüşler yaşıyor.

A+A-

Doğrudan kripto paralara yatırımı olmasa da ünlü milyarder Warren Buffet, bu alanda potansiyel taşıdığına inandığı girişimlere önemli yatırımlar yaptı. Son yatırımı ise Visa ve Mastercard’ı üzdü.

Warren Buffet’tan Nubank yatırımı

Donanımhaber'in bildirdiğine göre Latin Amerika’nın en büyük bankası olarak gösterilen Brezilyalı Nubank, New York borsasında listelendi ve 41.5 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı. Warren Buffet listeleme öncesi 500 milyon dolar yatırım yapmıştı. Sonrasında bir 500 milyon dolar daha yatırım yaparak 1 milyar dolara ulaştı. Berkeley Hathaway böylece yüzde 10 hisseye sahip oldu.

Nubank’ın Brezilya’da Bitcoin ETF’si sunan Easynvest girişimini satın alması dikkat çeken olaylardan birisi olarak gösteriliyor. Warren Buffet’ı cezbeden de bu olmuş. Üstelik 1.8 milyar dolarlık Visa ve 1.3 milyar dolarlık Mastercard hisselerini de elden çıkarmış.

Bu da ünlü yatırımcının gelecekte dijital varlıklara daha fazla önem vereceğini gösteriyor. Zira portföyünde bulunan girişimlerin 24 milyar dolar olan değerlemesi şu anda 63 milyar dolara yükselmiş durumda.

İlgili Haberler