Warren Buffett Japonya'da hisse alımını yoğunlaştırdı

Warren Buffett Japonya'da hisse alımını yoğunlaştırdı

Milyarder yatırımcı Warren Buffett gözünü Uzak Doğu piyasalarına girti. Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'in Japonya'nın en büyük beş ticaret şirketindeki hisse alımını artırdığı öğrenildi.

A+A-

Milyarder Warren Buffett tarafından yönetilen Berkshire Hathaway, Japonya'nın en büyük beş ticaret şirketinin her birindeki hisselerini en az yüzde 1 puan artırarak %6'nın üzerine çıkarırken, Pazartesi günü yapılan yasal başvurular hisselerin yükseldiğini gösterdi.

Bu hamle, Berkshire'ın 2020 yılında Japon ticaret evlerine yaptığı yatırımların uzun vadeli olduğu ve hisselerin %9,9'a yükselebileceği yönündeki açıklamasıyla uyumlu.

Berkshire'ın hisseleri Mitsubishi Corp'ta %5,04'ten %6,59'a, Mitsui & Co Ltd'de %5,03'ten %6,62'ye, Itochu Corp'ta  %5,02'den %6,21'e, Marubeni Corp'ta %5,06'dan %6,75'e ve Sumitomo Corp'ta %5,04'ten %6,57'ye yükseldi.

Haber, Mitsubishi ve Marubeni'nin başını çektiği beş ticaret şirketinin hisselerini, neredeyse yatay seyreden gösterge Nikkei ortalaması karşısında yaklaşık %2 artırdı.

Monex'in baş stratejisti Takashi Hiroki, Berkshire'ın daha fazla hisse satın almasına şaşırmadığını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ticaret şirketlerinin yüksek hisse senedi fiyatları yüksek emtia fiyatlarıyla ilişkilendiriliyor, ancak işlerinde bundan çok daha fazlası var. Kazançları iyi ve hissedar getirileri güçlü."

Beş ticaret şirketinin hisseleri yıl başından bu yana çift haneli oranlarda artarak Nikkei ortalamasındaki %3'lük düşüşten daha iyi bir performans sergiledi.

Japon düzenleyici kuralları, borsada işlem gören bir şirketin %5'inden fazlasına sahip olan bir yatırımcının hissesini yüzde 1 puan artırması veya azaltması durumunda beş iş günü içinde açıklama yapmasını gerektiriyor.

Berkshire'ın ticaret şirketlerine yaptığı yatırımların artması, bu ay Taiwan Semiconductor Manufacturing şirketinden 4,1 milyar dolardan fazla hisse satın almasıyla birlikte gerçekleşti ve bu da holdingin teknoloji sektörüne nadiren yaptığı önemli bir giriş oldu.

İlgili Haberler