WeChat, dijital yuanı desteklemeye başlayacak

WeChat, dijital yuanı desteklemeye başlayacak

Çin'in en büyük mesajlaşma uygulaması olan WeChat, ödeme hizmetleri özelliği ile dijital yuana destek vermeye başlayacak.

A+A-

Çin'in en büyük mesajlaşma uygulaması olan WeChat, ödeme hizmetleri özelliği ile dijital yuana destek vermeye başlayacak. 2014 yılından bu yana dijital yuan geliştirme için çalışan Çin Merkez Bankası, 1 milyardan fazla kullanıcısı olan WeChat ile işbirliği yapacak. 

WeChat'in ödeme hizmetleri servisi WeChat Pay'i 800 milyon kişi kullanıyor.  Ant Group'un sahip olduğu Alipay de dijital yuan ödemeleri denemelerine geçtiğimiz yıl başlamıştı. 

Çin'den dijital yuan için mobil uygulama

Öte yandan, Çin Merkez Bankası, dijital para birimi "e-CYN" (yuan) için elektronik cüzdan olarak kullanılmak üzere mobil uygulamayı kullanıma sundu. Apple'ın iOS ve Google'ın Android mağazalarında mevcut olan uygulama, pilot proje olarak 12 şehir ve bölgede kullanıma açıldı.

Dijital Para Birimi/Elektronik Ödeme (DC/EP) olarak adlandırılan sistemin pilot uygulamasına dahil edilen kişi ve kuruluşlar, uygulamayı cihazlarına indirerek elektronik cüzdan olarak kullanabilecek.

İlgili Haberler