Williams: Faizler bu yıl iki kez artmalı

Williams: Faizler bu yıl iki kez artmalı

İlk kez bir fed yetkilisi faizlerin bu yıl iki kez artırılması gerektiğini dile getirdi.

A+A-

Federal Reserve Bank of San Francisco Başkanı John Williams konuya ilişkin açıklamasında "Faizlerin artırılması gerektiği zamana giderek daha da yaklaşıyoruz. Benim kendi beklentim faizlerin bu yıl iki kez artırılması gerektiği yönünde, tabi eğer ekonomi beklediğimiz şekilde hareket ederse" dedi.

Başkan her bir faiz artırımının 25 baz puan olması gerektiğini vurguladı. 

Williams halen sıfıra yakın seviyelerde seyreden faizlerin hareketini belirleyecek olanın ekonominin izleyeceği yol olduğunu dile getirdi ve büyüme ve istihdam konusunda kendisinin iyimser olduğunu ancak yine de ABD ekonomisinde bu aşamada borçlanma maliyetlerini artırmaya yönelik bazı endişeler bulnmasının normal olduğunu dile getirdi. 

Williams sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim kendi görüşüm, ekonomiye yönelik halen bazı ciddi ters rüzgarlar olduğu yönünde. Enflasyonun yüzde 2 seviyesine yeniden ulaşacağına dair beklentim güçleninceye kadar faiz artırımına gitmektsense bekle gör politikası izlemenin daha yerinde olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte her Fed toplantısında faiz artırımı konusu masa üstünde olacaktır" 

 

 

Bu haber toplam 1804 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.