X üzerinden artık kimse engellenemeyecek

X üzerinden artık kimse engellenemeyecek

Elon Musk, eski adıyla Twitter olan X'te kullanıcıların herhangi bir hesabı engellemesinin artık söz konusu olmayacağını söyledi

A+A-

Elon Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'in, kullanıcıların diğer hesapları engelleme özelliğini kaldıracağını açıkladı. Geçtiğimiz yıl Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan ve sosyal medya sitesini elden geçirmeye başlayan Musk, doğrudan mesajlar için engellemenin hala mümkün olacağını, ancak bunun bir "özellik" olarak silineceğini söyledi. 

Engelleme, kullanıcıların kendilerini X'te istenmeyen etkileşimlerden korumalarına yardımcı olan popüler bir güvenlik aracıydı. Engellenen hesapların gönderilerinizi görmemesini ve gönderilerinin akışınızda görünmemesini sağlıyordu. Engellenen hesap ayrıca size doğrudan mesaj gönderemiyordu.

Engellemek yok sessize almak var

İnsanlar diğer hesapları sessize almaya devam edebilecekler, bu da o kullanıcının gönderilerini görmeyecekleri anlamına geliyor. Ancak sessize alınan bir hesap, kişinin gönderilerini görebilir, bunlara yanıt verebilir ve yorumlarla birlikte kendi takipçilerine yeniden gönderebilir. Sessize alınan hesaplar da doğrudan mesaj göndermeye devam edebilir. 

Musk, platformu satın aldığından bu yana Twitter'ın uyguladığı güvenlik politikalarını geri aldı. Ayrıca içerik moderatörlerini kovdu ve daha önceki kuralları ihlal eden ve daha önce yasaklanan kullanıcıları eski görevlerine iade etti. Reklamverenler platformu terk ederek reklam gelirlerinin yüzde 50 düşmesine katkıda bulundu.

Değişikliklerin platformun güvenliğini nasıl etkilediğine ilişkin eleştirilere yanıt olarak X İcra Kurulu Başkanı Linda Yaccarino, kullanıcıların ve reklamverenlerin Twitter'da gördüğü içeriğin yüzde 99'undan fazlasının sağlıklı olduğunu söyledi.

Yaccarino "sağlıklı" tanımının ne olduğunu ya da şirketin bu ölçümü nasıl hesapladığını açıklamadı.

İlgili Haberler