XBANK hisselerinde ne oluyor?

XBANK hisselerinde ne oluyor?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi,"kredi kartına taksit kaldırıldı" iddialarını yalanladı. Dün sert düşen XBANK hisseleri bugün toparlanacak mı?

A+A-

Piyasa analistleri bugün Borsa İstanbul'un yatay bir seyirle açılmasını bekliyor. Dün kredi kartlarına sınırlama geldiğine dair haberlerle sert düşen bankacılık hisselerinin (XBANK) performansı BİST 100 Endeksi'nin yönünü belirleyecek. Bununla birlikte Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin "kredi kartına taksit kaldırıldı" iddialarını yalanlaması pozitif beklentileri artırdı.

9400 direnci aşılacak mı?

Şeker Yatırım teknik bültenine göre BİST 100 Endeksi  kar satışları ile 9.400 seviyesinin üzerinde kalmakta zorlanıyor. Ancak endeksin 9.250 desteğinin üzerinde kaldığı sürece yükseliş denemelerini sürdürmeye devam edecek. Eğer 9.400 hedefi kılırsa ilk olarak 9.500, ardından da 9.650-9.800 aralığına doğru bir yükseliş beklenebilir.

Şeker Yatırım Menkul'un beklentileri şu şekilde:

Gerilemelerde endeksin 9.250 desteğini aşağı kırması durumunda ise kısa vade de ilk hedef 9.150 olmak üzere, sonrasında 9.050 seviyelerine doğru kar satışlarının devam etmesi beklenir. Kısa vadede 9.250 ve altına gerileme alım fırsatı, 9.500 ve üzerine hacimsiz yükselişler ise satış fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin kısa vadeli göstergeleri kar realizasyonları yaşanabileceğini işaret etse de orta vadeli göstergeleri halen yükseliş trendinin devam edeceğine işaret etmektedir. Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlamasını ancak geri çekilmelerde gelecek tepki alımları ile yükseliş trendini koruma çabasında olmasını bekliyoruz.

Günün hisseleri

İş Yatırım teknik bültenine göre bugün hareketlenmesi muhtemel hisseler: EKGYO, SAHOL

İlgili Haberler