Yabancıların ilgisi borsaya iyi geldi

Yabancıların ilgisi borsaya iyi geldi

Hisse senedi ve DİBS işlemleri birlikte değerlendirildiğinde, yurt dışında yerleşik kişilerin net alımları dört haftada 1 milyar 875 milyon dolara ulaştı.

A+A-

Borsa da hisse senedi ve Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) işlemleri birlikte değerlendirildiğinde, yurt dışında yerleşik kişilerin net alımları dört haftada 1 milyar 875 milyon dolara ulaştı. BIST 100 endeksi bu dönemde, dolar bazında Rusya ile yaşanan uçak krizi öncesindeki seviyelere yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Borsa İstanbul verilerinden derlenen bilgilere göre, analistlerin uzun vadeli destek olarak nitelendirdikleri 25.000 dolar seviyesinin altına kadar gerileyen BIST 100 endeksi, son 4 haftada yabancı yatırımcıların yoğun alımları ile toparlandı.

Yurt dışında yerleşik yatırımcılar, piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle Borsa İstanbul'da, 15 Şubat - 11 Mart döneminde, 1 milyar 76 milyon dolar net alım gerçekleştirdi. Bu dönemde, DİBS işlemleri de dahil edildiğinde yabancıların net alımları 1 milyar 875 milyon doları buldu. Böylece BIST 100 endeksi 11 Mart ile biten haftayı dolar bazında yüzde 4,15 değer kazancıyla 27.668 puandan tamamladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.