Yabancıların Türkiye oyun sektörüne ilgisi büyüyor

Yabancıların Türkiye oyun sektörüne ilgisi büyüyor

Yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen dijital oyun sektörü, son yıllarda ülkemizde rekor büyüme gösterdi. 

A+A-

Hızla büyüyen Türkiye'deki dijital oyun sektörü, global yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Türkiye'nin bu alanda yürüttüğü stratejiler nihayet somut sonuçlar doğuruyor. Yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen dijital oyun sektörü, son yıllarda ülkemizde rekor büyüme gösterdi. 

Sabah gazetesinin haberine göre, StartGate CEO’su Mustafa Cihat Durmuş, Avrupa ve Ortadoğu fonlarının önümüzdeki beş yıl içinde dijital oyunlara toplamda 38 milyar dolar yatırım yapacaklarını belirtirken, bu miktarın 11 milyar dolarlık kısmının Türkiye'ye çekileceğini vurguladı.

StartGate, Türkiye'deki oyun geliştiricilerini teşvik etmek için bir girişimcilik merkezi kurdu ve ilk aşamada bu merkeze 200 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Merkez, yatırımcıları ve girişimcileri bir araya getirmeyi hedefliyor. 

Durmuş, sektörün hızlı büyüme trendinde olduğunu belirtirken, PeakGames'in büyük değerlemeyle satılmasının ardından yabancı yatırımcının ilgisinin Türkiye'ye yoğunlaştığını aktardı. 

Durmuş, İstanbul ve Ankara'nın Avrupa'daki en çok oyun yatırımı yapılan ilk üç şehir arasında yer aldığını belirtti ve "İlk hedefimiz İstanbul'u ilk sıraya taşımak" dedi.

StartGate'in kurucusu Durmuş, merkezin dijital oyun ve oyun teknolojileri üretenlerin toplandığı bir platform olduğunu belirtti. "Bireysel başvurular yerine, takımları merkezimize kabul ediyoruz. Bu şekilde, yatırımcılar güvende olacak ve oyun endüstrisine daha güvenli koşullarda yatırım yapabilecek" dedi.

Merkezdeki genç geliştiricilerin yaşlarının 13 ile 35 arasında değiştiğini söyleyen Durmuş, "Oyun geliştirmeye 13 yaşında başlıyorlar" dedi. StartGate'in beş yıl içinde 500 stüdyoya destek sağlama ve 3 unicorn çıkarma hedefi olduğunu da ekledi.
 

İlgili Haberler