Yahudi çocuklara saldırı iddiası

Yahudi çocuklara saldırı iddiası

İngiltere'nin Sky News televizyonu istihbarat kaynaklarına dayandırdığı bir haberde İŞID'in, Türkiye'deki Yahudi çocuklara saldırmayı planladığını söyledi.

A+A-

İngiltere'nin Sky News televizyonu istihbarat kaynaklarına dayandırdığı bir haberde İslam Devleti'nin ana okulları, okullar ve gençlik merkezlerine saldırarak Yahudi çocukları öldürmeye dair "ileri seviyede planları" olduğunu belirtti.

Sky Dış Haberler Editörü Sam Kiley, tehdide yönelik bilginin geçtiğimiz hafta Gaziantep'te tutuklanan altı kişiden elde edildiğini belirtti.

Bilgiyi İngiliz haber kanalına hangi ülkenin istihbarat servisinin verdiği ise bilinmiyor. Haber henüz doğrulanamadı.

Sky internet sitesinde yer alan haberde bir istihbarat yetkilisinin, "Bu durumda zaten Türk polisi tarafından verilmiş olan yüksek alarm seviyesinin ötesinde olağanüstü güvenlik önlemleriyle beraber Yahudi topluluğu arasında da tedbirler alınıyor" dediği belirtildi.

Kaynağın ayrıca, "Bu somut bir tehdidin ötesinde, aktif bir plan" dedi.

Türkiye'de bu yıl gerçekleşen bir dizi intihar saldırıları sonucu 80'in üzerinde kişi hayatını kaybetti. 19 Mart'ta Taksim'in İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen intihar bombacısı eyleminde üç İsrailli ve bir İranlı hayatını kaybetmişti.

Sky haberinde muhtemel saldırı noktalarından birisinin Beyoğlu'nda bir okul ve sosyal merkezi de bulunan sinagogun olduğunu söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.