Yapı Kredi Yatırım Aksa Enerji (AKSEN) için hedef fiyatını açıkladı

Yapı Kredi Yatırım Aksa Enerji (AKSEN) için hedef fiyatını açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, AKSEN-Aksa Enerji için hedef fiyatını 55 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, Aksa Enerji (AKSEN) için hedef fiyatını paylaştı. Raporunda hedef fiyat olarak 55 TL'yi işaret eden aracı şirket, tavsiyesini de 'Al' olarak korumayı sürdürdü. İşte Yapı Kredi Yatırım'ın AKSEN raporunun öne çıkan noktaları:

"Aksa Enerji (Şirket) yaptığı KAP açıklamasında, yapımı devam eden 430MW’lık Talimercan doğalgaz kombine çevrim santralinin kurulumu için 147MW’lık Şanlıurfa doğalgaz kombine çevrim santralinin ekipmanlarının taşınmasına karar verildiğini paylaştı. Buna göre, Şanlıurfa santrali için EPDK ve TEİAŞ’a lisans iptal başvurusu 25/02/24 tarihinde EPDK tarafından onaylandı. Teknik verimliliği görece düşük olan Şanlıurfa santrali yaklaşık %50 olan ticari kapasite kullanım oranına göre 9A23 itibariyle yaklaşık %29 kapasite kullanım oranı ile üretim gerçekleştirdi. Kararı, ABD Doları bazında satın alım garantili Talimercan santraline taşınmasının Şirket’in elektrik santralleri için gösterge olan VAFÖK/MWs kârlılığına pozitif katkı yapmasını ve portföyün verimliliğini arttırmasını beklediğimiz için hisse senedi için pozitif karşılıyoruz.
Hatırlatmak gerekirse, hisse senedini hisse başı 55 TL 12 aylık hedef fiyat ve ‘AL’ tavsiyesi ile Model Portföy’ümüzde tutmaya devam ediyoruz."


İlgili Haberler