Yapı Kredi Yatırım Anadolu Grubu için 304 TL hedef koydu

Yapı Kredi Yatırım Anadolu Grubu için 304 TL hedef koydu

Yapı Kredi Yatırım, AGHOL-AG Anadolu Grubu Holding için tavsiyesini 304,00 TL hedef fiyat ile "al" olarak yeniden başlattı, hisseyi araştırma kapsamında tuttu.

A+A-

Yapı Kredi Yatırım'ın Anadolu Grubu Holding raporunda öne çıkan noktalar şöyle:
Sorumlu analist değişikliğinin ardından Anadolu Grubu Holding için AL tavsiyemizi koruyarak 12 aylık hedef fiyatımızı 304.0 TL olarak güncelliyoruz. Anadolu Grubu Holding (AGHOL), Türkiye'de ve hızlı büyüyen bölgelerde temel tüketici ürünleri ve ihtiyari sektörlerde yatırım fırsatı sunuyor. Grubun ana faaliyetleri bira (AEFES), meşrubat (CCOLA) ve gıda perakende sektörü (MGROS) şirketleri aracılığıyla hızlı tüketim ürünleri alanındadır. Grubun Tier-1 olarak adlandırdığı bu operasyonlardan elde edilen gelir katkısı, konsolide satışların %92'sine, VAFÖK'ün ise %89'una karşılık gelmektedir. Grup aynı zamanda ticari otobüs ve kamyon üreticisi Anadolu Isuzu aracılığıyla otomotiv sektöründe de faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda Kia'nın Türkiye distribütörü olan Çelik Motor ile araç kiralama ve ikinci el oto satış işini de yürütmektedir. Çelik Motor, kullanıcılara esnek bir kiralama deneyimi sunan araç kiralama şirketi Moov'un (kalan hisseleri Getir'e ait) %25 hissesine sahiptir. Anadolu Grubu Holding, elektrikli araç üreticisi TOGG'un %23 hissesiyle beş üyesinden biridir. Grup, Türkiye'de kırtasiye sektörünün lider oyuncularından

Adel'in sahibidir. Anadolu Grubu Holding'in ayrıca yıllık toplam 210 MW üretim kapasitesine sahip iki hidroelektrik santrali bulunmaktadır.
Hisse senedi, BIST100'e kıyasla yılbaşından bu yana %34'lük dikkat çekici bir performans sergiledi. Güçlü bilanço yapısı, ana faaliyet alanları na yönelik güçlü görünümü ve %28'lik NAD iskontosunu dikkate alarak hisseye yönelik olumlu görüşümüzü sürdürüyor ve Model Portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.


İlgili Haberler