Yapı Kredi Yatırım Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT) için hedef fiyatını açıkladı

Yapı Kredi Yatırım Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT) için hedef fiyatını açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, ANHYT-Anadolu Hayat Emeklilik için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, ANHYT-Anadolu Hayat Emeklilik için hedef fiyatını 62 TL'den 78 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

1Ç24 Sonuçları

 Anadolu Hayat’ın net karı 1Ç24’te 962 milyon TL seviyesinde gerçekleşti (YKY ve piyasa beklentisi: 800 milyon TL). Net kar ilk çeyrekte çeyreklik %25 artış gösterirken, yıllık olarak ise %142 arttı. 1Ç24 özkaynak karlılığı (son 12 ay) %53 seviyesinde gerçekleşti. Sonuçların beklentilerimizin üzerinde gerçekleşmesinde beklentimizden daha yüksek yatırım gelirleri en temel etken. Emeklilik teknik karlılığı ve hayat teknik karlılığı ise beklentimize yakın ve güçlü gelişti.

Özet Görüşümüz

 Anadolu Hayat’ın 1Ç24 net karı piyasa beklentisinin %20 üzerinde gerçekleşti. Sonuçları hisse için sınırlı olumlu olarak değerlendiriyoruz. Kar tahminlerimizde yukarı yönlü revizyon sayesinde Anadolu Hayat için 12 aylık hedef fiyatımızı 78TL/pay (eski hedef fiyat: 62TL/pay) olarak güncelliyoruz. Hedef fiyatımız güncel hisse fiyatına göre %41 getiri potansiyeli taşımaktadır ve tavsiyemiz AL. Sermaye maliyetini ortalama %28 varsayıyoruz (risksiz faiz oranı: %24, hisse senedi risk primi: %6, beta: 0.7x). Hisse sene başından bugüne XU100’ün %12 üzerinde performans gösterdi.

 Anadolu Hayat güncel 2024 tahminlerimize göre 2.6x PD/DD ve 5.9x F/K seviyelerinde çarpanlar ile işlem görmektedir. Şirket’in 20224’te özkaynak karlılığının %51 tahmin ediyoruz. Şirketin %327 seviyesinde sermaye yeterlilik oranına sahip olması sayesinde önümüzdeki yıllarda temettü ödeme geleneğini artan dağıtım oranı ile sürdürmesini bekliyoruz.

Genel Değerlendirme

 Hayat Brimi: Brüt prim üretimi çeyreklik olarak %7 artış kaydetti (yıllık %63 artış). Teknik kar ise 1. çeyrekte 277 milyon TL seviyesinde gerçekleşti ve çeyreklik olarak %37 artış gösterdi (yıllık %23 artış).
 BES: Şirketin BES yönetilen fon tutarı çeyreklik %22 artış kaydetti (yıllık %99 büyüme). BES gelirleri çeyreklik %51 artarken, BES giderleri de çeyreklik %35 artış gösterdi. Bunun sonucunda emeklilik teknik karı çeyreklik %333 artışla 128 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Yönetim ücretlerindeki artış ana etkendi.
 Şirketin net yatırım gelirleri 1. çeyrekte 837 milyon TL katkıda bulundu (çeyreklik %30 artış, yıllık %231 artış). Şirket’in kendi yatırım portföyü 8 milyar TL seviyesindedir. Serbest portföyün yaklaşık yarısı hisse senetleri ve yatırım fonlarından oluşurken, yaklaşık %20’si ise eurobondlardan oluşmaktadır.

Deniz Yatırım 2 hisse için "AL" önerisi verdi

Deniz Yatırım 2 hisse için "AL" önerisi verdi

Deniz Yatırım, BIGCH-BigChefs ve KMPUR-Kimpur hisseleri için hedef fiyat tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım'ın 30 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 6 hisse

İş Yatırım'ın 30 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 6 hisse

İş Yatırım'ın 30 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 6 hisse senedi hangisi, BIST 100 endeksinin teknik destek ve direnç seviyeleri ne

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Beş aracı kurum Garanti Bankası GARAN hissesi ile ilgili değerlendirmelerini yayınladı

İlgili Haberler