Yapı Kredi Yatırım Arçelik (ARCLK) için hedef fiyatını açıkladı

Yapı Kredi Yatırım Arçelik (ARCLK) için hedef fiyatını açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, ARCLK-Arçelik için hedef fiyatını 185 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu.

A+A-

Arçelik <ARCLK TI> 2023'de TMS29 etkisi ile 7,7 milyar TL (yıllık %22) net kar açıkladı. Net satışlar yıllık bazda yatay kalırken (yurtiçi: +%23, yurtdışı: -%10,2), VAFÖK yıllık %25 arttı.
* Şirket enflasyon muhasebesi etkisi hariç bazı ana finansal kalemlerini açıkladı. Buna göre, 4Ç23 geliri 60,8 milyar (yıllık +%55) ile tahminimizle neredeyse aynı seviyede gerçekleşti. Şirket tanımlı VAFÖK (bazı finansman giderleri dahil) 5,1 milyar TL (yıllık +%34) olarak gerçekleşirken, azınlık payları öncesi net kar yıllık %35 arttı. VAFÖK tahminimiz şirket tarafından paylaşılan VAFÖK ile karşılaştırılabilir olmamakla birlikte, ilgili düzeltmeleri yaptıktan sonra açıklanan rakamların tahminimizden %7 altında olduğunu hesaplıyoruz.

* Kategori bazında, 2023 yılı beyaz eşya satışları yıllık %2,7 azalırken, tüketici elektroniği satışları yıllık %8,3 arttı ve diğer segment yıllık %11 arttı.
* Yılsonu finansallarında, Şirket 9,9 milyar TL parasal kazanç kaydetmiştir (2022: 7,9 milyar TL), bunun temel nedeni günlük operasyonların özkaynak finansmanından ziyade borçla finanse edilmesi olduğunu düşünüyoruz.
* 2023 net borç 44,3 milyar TL'den 53,6 TL'ye yükselirken, net borç/VAFÖK oranı 2,7x'te sabit kalmıştır.
* Şirket 2024 için beklentilerini açıkladı. Yurtiçi gelirlerin reel bazda yatay kalması beklenmektedir. Uluslararası satışların yıllık EUR bazında ~%2 büyümesi beklenmektedir. VAFÖK marjının yıllık bazda yatay kalması ve ~%8 seviyesinde olması beklenmektedir. Öte yandan, net işletme sermayesi/satışlar oranının <%25 olması beklenmektedir. Yatırım harcaması beklentisi ise ~300 milyon Avro seviyesindedir.
* TMS29 etkisi hariç açıklanan VAFÖK, tahminimizden biraz daha düşüktür. Genel olarak, yurtiçi tarafta devam eden güçlü talep ve 1Y24 sonrasında Avrupa'daki satışlarda potansiyel bir toparlanma senaryosu göz önüne alındığında, paylaşılan beklentilerin genel olarak ulaşılabilir olduğunu düşünüyoruz. Şimdilik, hisse için 185,0 TL 12 aylık Hedef Fiyat ile TUT tavsiyemizi koruyoruz. Önümüzdeki günlerde TMS29 etkisi ile tahminlerimizi düzenledikten sonra Hedef Fiyatımızı güncelleyeceğiz.


İlgili Haberler