Yapı Kredi Yatırım THYAO için hedef fiyatını açıkladı

Yapı Kredi Yatırım THYAO için hedef fiyatını açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, THYAO-THY için hedef fiyatını 400 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Yapı Kredi Yatırım'ın THYAO raporunda öne çıkan noktalar şöyle:

Türk Hava Yolları, Şubat ayı trafik verilerini açıkladı. Buna göre,

- Şirket, yıllık %25 büyümeyle 6.1 milyon yolcu taşıdı (Tablo 1). Ocak ayında kaydedilen %3’lük büyüme sonrası gözlemlenen ivmede, geçen yılın deprem nedeniyle düşük bazı esas belirleyici oldu. İç hatlarda %54 yolcu büyümesi, dış hatlarda %14 oldu.

- Dış hatlarda Arz Edilen Koltuk-Km (AKK) cinsinden geçen yıla göre %17 büyüyen şirketin uçuş sayısı %14 büyüdü. Aradaki fark, özellikle Uzak Doğu ve Amerika hatlarının toplam içerisinde artan payı nedeniyle uçuş mesafelerinin uzaması kaynaklıdır.

- THY’nin konsolide yolcu doluluk oranı %81.3 ile geçen seneye paralel gelirken, şirketin toplamda %24, dış hatlarda %14 ilave kapasite sunduğu bir dönemde yolcu doluluk oranını %80 üzerinde muhafazasını olumlu karşılıyoruz.
- Bölgesel olarak baktığımızda (Tablo 2), Uzak Doğu hatları %28 kapasite artışıyla, konsolide büyümeye en yüksek katkıyı sağlarken, Kuzey Amerika hatları %20 ile peşinden takip etti. Her iki hatta da, bu kapasite artışlarına karşın sırasıyla %85 ve %81 yolcu doluluk oranları yakalandı.

- Şirketin toplam kargo hacmi, yıllık %46’lık büyümeyle 148bin ton olurken, Ocak ayına paralel geldi. Daha az çalışma günü sayısına rağmen kargo hacminin muhafazasını, şirketin kargo operasyonlarındaki toparlamanın devam ettiği şeklinde değerlendiriyoruz. Geçen yıl özellikle Şubat-Mayıs arası, kapasitesinin ciddi bir kısmını deprem yardımlarına aktaran şirketin, takip eden aylarda kargo hacimlerinde benzer yüksek büyümeler açıklamasını bekliyoruz.

Özetle, THY’nin aylık sonuçlarını (i) yüksek kapasite artışına rağmen yolcu doluluk oranlarının güçlü seyri, (ii) karlılığı yüksek uzak mesafeli hatların toplam içinde artan payı ve (iii) kargo operasyonlarındaki güçlü gerçekleşmeler ışığında olumlu karşılıyoruz ve hisse fiyatı için de destekleyici buluyoruz. Aylık trafik sonuçları ışığında, hisse için olumlu duruşumuzu ve 13.5 USD hedef fiyatla AL önerimizi koruyoruz.

İlgili Haberler