Yargฤฑtay Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ, iลadamฤฑ Galip รztรผrk’รผn, Yusuf ve Seyfettin Maraลlฤฑ’nฤฑn รถlรผmรผyle ilgili 2 kiลiyi cinayete azmettirmekten beraatine hรผkmeden yerel mahkeme kararฤฑnฤฑn bozulmasฤฑnฤฑ istedi.
ฤฐddiaya gรถre, 1996 yฤฑlฤฑnda Kudret O’nun azmettirdiฤi Dursun K. ve Murat A, Yusuf ve Seyfettin Maraลlฤฑ’yฤฑ kahvehanede vurarak รถldรผrdรผ. Dursun K. Bursa Uludaฤ yolu รผzerinde รถlรผ bulundu. 15 yฤฑl boyunca kaรงan Kudret O. ise 2011 yฤฑlฤฑnda yurt dฤฑลฤฑna kaรงarken yakalandฤฑ.
Gรผvenlik nedeniyle รorum 1. Aฤฤฑr Ceza Mahkemesinde gรถrรผlen davada cezalandฤฑrฤฑlan Murat A. hakkฤฑndaki karar Yargฤฑtay 1. Dairesince geรงen yฤฑl bozulurken, Kudret O. hakkฤฑndaki karar onandฤฑ.
Olayla ilgili 23 Ocak 2012’de Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑna hitaben ihbar mektubu gรถnderildi ve Emniyet Genel Mรผdรผrlรผฤรผ Muhabere Elektronik ลube Mรผdรผrlรผฤรผne e-posta ihbarฤฑ yapฤฑldฤฑ.
ฤฐhbarlarda, “ฤฐลadamฤฑ Galip รztรผrk’รผn yoksul insanlara bol para vererek cinayet iลlettiฤi, bu olaylarฤฑ akrabasฤฑ ve tetikรงi sanฤฑk Kudret O. vasฤฑtasฤฑyla yaptฤฑrdฤฑฤฤฑ, Kudret O’nun Ardahan Tรผrkgรถzรผ sฤฑnฤฑr kapฤฑsฤฑnda Mustafa รztรผrk adlฤฑ kiลinin sahte kimliฤiyle yurt dฤฑลฤฑna kaรงmak isterken yakalandฤฑฤฤฑ, รztรผrk’รผn avukatlarฤฑnฤฑn devreye girerek Kudret O’nun cinayetlerle ilgili itirafta bulunmasฤฑnฤฑ รถnlediฤi, Kudret O. ve eลine sรผrekli para gรถnderdiฤi” iddialarฤฑna yer verildi.
รztรผrk, hakkฤฑnda รarลamba Aฤฤฑr Ceza Mahkemesinde dava aรงฤฑldฤฑ. Yerel mahkeme, รztรผrk’รผn cinayete azmettirme suรงundan beraatine hรผkmetti.
Yargฤฑtay Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ ise dava dosyasฤฑna iliลkin tebliฤnamesinde beraat kararฤฑnฤฑn bozulmasฤฑnฤฑ istedi.
ฤฐhbar mektuplarฤฑ, yasal olarak mahkeme kararฤฑyla dinlenen telefon kayฤฑtlarฤฑ, fiziki ve teknik takip sonuรง ve tutanaklarฤฑ ile para alฤฑลveriลine iliลkin gรถrรผntรผlere iลaret edilen tebliฤnamede, cinayeti iลleyen Dursun K. ve Murat A’nฤฑn รถldรผrdรผkleri kiลileri tanฤฑmadฤฑklarฤฑ, ayrฤฑca Kudret O. ile maktuller arasฤฑnda herhangi bir husumet bulunmadฤฑฤฤฑ vurgulandฤฑ.
Tebliฤnamede, sanฤฑklar Galip รztรผrk ve Kudret O. hakkฤฑnda ฤฐstanbul 23. Aฤฤฑr Ceza Mahkemesi ve ฤฐstanbul 19. Aฤฤฑr Ceza Mahkemesindeki dava dosyalarฤฑ birlikte deฤerlendirildiฤinde, sanฤฑk Galip รztรผrk’รผn atฤฑlฤฑ suรงtan beraati yerine cezalandฤฑrฤฑlmasฤฑ gerektiฤi savunuldu. Bu gerekรงelerle รztรผrk hakkฤฑndaki beraat hรผkmรผnรผn bozulmasฤฑ istendi.
Dosyayla ilgili son kararฤฑ Yargฤฑtay 1. Ceza Dairesi verecek. Yargฤฑtay Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑn tebliฤnamesinin baฤlayฤฑcฤฑlฤฑฤฤฑ bulunmuyor.







