Yatırım Finansman model portföyüne Aydem'i ekledi

Yatırım Finansman model portföyüne Aydem'i ekledi

Yatırım Finansman, model portföyünden Reysaş GYO'yu çıkardı, Aydem'i ekledi.

A+A-

Yatırım finansman, model porftöyünde Reysaş GYO'yu çıkarırken AYDEM'i portföyüne dahil etti.

Yatırım Finansman'ı yaptığı değerlendirme şöyle:

"Aydem, hidrolojideki güçlü toparlanma sayesinde kapasite artışı ve organik hacim büyümesi ile yerli ve uluslararası benzerleri arasında cazip değerlemesi nedeniyle beğeniyoruz.

4Ç23 sonuçlarının ardından, Türkiye'deki hidroelektrik santrallerinin yıllık üretiminin güçlü yağışlar sayesinde geçen yılın aynı dönemine göre %134 artmış olması nedeniyle değerlememizde yukarı yönlü risk görüyoruz. Aydem'in 2023 yılında 2,3mn MWh olan toplam üretiminin 2024 yılında 3,4mn MWh'e yükselmesini ve risklerin yukarı yönlü olmasını bekliyoruz.

Ayrıca, Aydem'in 2027 Eurobond'unun geçen yılın Mayıs ayından bu yana ABD doları bazında %21 yükseldiğini ve bunun da çok daha iyi bir risk profilini yansıttığını not ediyoruz. 2024 tahminlerimize göre, hisseler 4,9x EV/EBITDA'dan işlem görüyor ve bu da uluslararası emsallerine göre %60 iskontoya işaret ediyor. Enflasyon muhasebesinin uygulanmasıyla AYDEM'in vergi öncesi karı da pozitife döndü (9A23'teki 2,6 milyar TL zarardan 2023'te 1,9 milyar TL FAVÖK) ve 2024E'de kar-zarar performansı da iyileşebilir. TP'miz 45,0 TL/hisse olup %57 yukarı yönlü potansiyele işaret etmektedir.

RYGYO, Eylül 2023'te dahil edilmesinden bu yana model portföyümüzde +%29 nominal ve +%17 göreceli performans sağlayan güçlü performansının ardından RYGYO'dan kar alıyoruz. %19,5 getiri sağlamıştır."

İlgili Haberler