Yatırımcısını üzen İsdemir'de direnç seviyeleri nerede, teknik görüntü ne?

Yatırımcısını üzen İsdemir'de direnç seviyeleri nerede, teknik görüntü ne?

Son altı ayda yatırımcısına yüzde 17 zarar ettiren ve yılbaşından bu yana sadece yüzde 25 yükselerek BİST 100 Endeksi’nin oldukça gerisinde kalan İskenderun Demir ve Çelik'te teknik datalar 43,40’ı direnç noktası olarak gösteriyor.

A+A-

Galata Menkul Değerler teknik analiz çalışmasına göre, İskenderun Demir ve Çelik (ISDMR) grafiği incelediğinde 44,40 TL-43,40 TL arasındaki kritik direnç bariyerinin ve aynı zamanda 11 Mayıs’tan gelen ‘’Yükselen Takoz’’un üst bandının geçilememesi sonrasında başlayan geri çekilmelerle, şu sıralar alt bant test edilmekte.

Bu bağlamda; Yükselen takozun ve kısa vadeli (9 ve 21 günlük) üssel hareketli ortalamaların altına (kabaca 39,75 TL seviyesi altına) kalıcılıkla inilmesi durumunda; ilk etapta 34,50 TL bölgesine doğru satış baskısı oluşabilir. Öte yandan, hissede yükselen takoz içerisinde kalıcılıkla ise; yeniden yukarı yönlü ataklar görülebilir ve 43,40 TL-44,40 TL direnç bölgesi bir kez daha hedef haline gelebilir. Bu tarafta, ilerleyen süreçte 44,40 TL seviyesi kalıcılıkla aşılacak olursa; yükselişler ivme kazanabilir.


İlgili Haberler