Yellen: IRS orta sınıfa yönelik denetimlerini artırmayacak

Yellen: IRS orta sınıfa yönelik denetimlerini artırmayacak

Yellen yılda 400.000 doların altında gelir elde eden vergi mükelleflerinin denetim oranlarını artırmak için ek IRS kaynakları kullanılmaması gerektiğini bildirdi.

A+A-

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Enflasyon Azaltma Yasası'nın yasalaşması halinde, yılda 400.000 doların altında gelir elde eden vergi mükelleflerinin denetim oranlarını artırmak için ek IRS kaynakları kullanılmaması gerektiğini bildirdi.

Cumhuriyetçi desteği olmadan hafta sonu Senato'dan geçen yasa, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (IRS) bütçesini 10 yılda yaklaşık 80 milyar dolar artırıyor.

Demokratlar, IRS uygulamasının güçlendirilmesinin vergi tahsilatını artıracağını ve diğer hükümlerin yanı sıra iklim değişikliğiyle mücadele eden ve yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerini düşüren 430 milyar dolarlık faturanın ödenmesine yardımcı olacağını belirtti.

Cumhuriyetçiler, ajansın sadece daha zengin vergi mükelleflerine odaklanmayacağını, aynı zamanda orta sınıf ailelerin peşinden gideceğini söyleyerek IRS vergi uygulaması için ek finansmanı eleştirdi.

Yellen, IRS yöneticisi Charles Rettig'e yönelik Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan bir mektupta, herhangi bir yeni IRS personelinin "küçük işletmelerin veya hanelerin geçmiş düzeylere göre denetlenen 400.000 dolar eşiğinin altındaki payını artırmak için kullanılmayacağını" söyledi.