Yellen ne söyleyecek

Yellen ne söyleyecek

Yellen'in yarın New York Ekonomi Kulübü'de yapacağı konuşmada, bundan sonraki kararların ekonomik verilerin akışına bağlı olacağına vurgu yapması bekleniyor

A+A-

Üç günlük tatil sonrası ABD borsaları tekrar iş başı yapıyor bugün ve açılışta hafif de olsa alıcılı bir hava görüyoruz. Borsalar açılmadan önce Fed’in hedeflediği enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE fiyat endeksi açıklandı.

Ocak ayında %1.5’den %1.7’ye yükselen endeks Şubat ayında %1.8’e yükseliş beklentisine karşı %1.7’de sabit kaldı. Hala 2012 Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeler fakat beklenti altı kalmasıyla piyasalar doları cezalandırmaktan geri kalmadı.

GBPUSD 15.30’daki ABD verileri sonrası büyük bir ralli ile 1.4170’lerden 1.4280’lere kadar tırmanırken EURUSD üç işlem günü sonrası ilk kez 1.12 üzerinde. USDJPY ise Asya seansında aldıklarının tamamını geri vermiş durumda.

ABD istihdam raporu ile birlikte haftanın en önemli gelişmelerinden biri yarınki Yellen konuşması. Saat 18.30’da New York Ekonomi Kulübü etkinliğinde konuşacak olan Yellen büyük ihtimalle yine Nisan ayındaki toplantının ‘canlı’ bir toplantı olduğunu belirterek bundan sonraki kararların ekonomik verilerin akışına bağlı olacağına vurgu yapacak. FOMC kararlarından bu yana Yellen’in daha şahinleşmesi veya güvercinleşmesini gerektirecek bir şey yaşanmadı fakat yine de enflasyon, global riskler ve negatif faiz ile ilgili yapacağı yorumlar piyasaların takibinde olacak.(forexkocu)

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.