Google ilk kez yatırımcılarına temettü dağıtacak

Google ilk kez yatırımcılarına temettü dağıtacak

Google'ın çatısı altında olduğu Alphabet gelirlerini yüzde 15 artırırken teknoloji devi ilk kez yatırımcısına temettü dağıtma kararı aldı.

A+A-

Alphabet 2022 başından bu yana en hızlı büyüme oranını yakaladığı ilk çeyrekte gelirlerinin %15 arttığını bildirdi. YouTube'daki reklam satışları da beklentileri aşarak %20 arttı.

Alphabet, şirketin mali durumundan ne kadar emin olduğunu göstermek için ilk kez temettü açıkladı. İlk çeyrek için hisse başına 20 sent temettü dağıtacağını belirtirken, 70 milyar dolarlık ek hisse geri alım planını duyurdu.

Şirketin yapay zeka teknolojisinin büyük bir kısmını barındıran Google Cloud'un geliri bir önceki yıla göre %28 artarak 9,57 milyar $'a yükseldi ve tahminleri aştı. İşletme geliri dört kattan fazla artarak 900 milyon dolara ulaştı

Alphabet finans şefi Ruth Porat, "Reklam işletmelerimizin ivmesinden çok memnunuz. Arama motoru geniş tabanlı bir büyüme gösterdi" dedi.

Alphabet hisseleri seans sonrası işlemlerde %12 artış göstererek şirketin piyasa değerini 2 trilyon doların üzerine çıkardı. 

İlk çeyrek sonuçları, markaların artan faiz oranları ve enflasyonist endişelerle mücadele etmek için harcamalarını azalttığı zorlu bir 2022 ve 2023'ün ardından temel reklamcılık işinin yeniden hızlandığını gösterdi.

Alphabet, reklam büyümesinin yavaşlaması ve rekabetin son bir yılda hızla arttığı yapay zeka harcamalarının artması beklentisiyle geçen yıldan bu yana bir maliyet azaltma çılgınlığı içindeydi. Şirket ayrıca çeşitli yapay zeka ürünlerinin aceleyle piyasaya sürülmesine bağlı olarak bir dizi belirgin yanlış adım attı.

CEO Sundar Pichai, "Geçen yıl pek çok soru vardı ve biliyorsunuz, kullanıcı deneyimini geliştirebileceğimizden her zaman emin ve rahat hissettik" dedi.

Pichai, şirketin arama yeteneklerini genişletmek için yapay zekayı kullanabileceğine dair "erken doğrulama" gördüğünü söyledi ve ABD ve İngiltere'deki sunumlara atıfta bulundu. Şirketin önümüzdeki çeyreklerde hem harcamaları yönetebileceğini hem de yapay zeka araçlarından aynı anda para kazanabileceğini söyledi.

Bu haber toplam 441 defa okunmuştur
İş Yatırım'ın 25 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın 25 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile 25 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse senedinin teknik görünümü

Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için AL önerisi verdi

Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için AL önerisi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Vakıfbank Akbank ve Alarko Holding için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve prim potansiyelleri

İlgili Haberler