Yılların Super Mario'su Marvel'ın süper kahramanlarını ezdi, 1 milyar doları aşan hasılat yaptı

Yılların Super Mario'su Marvel'ın süper kahramanlarını ezdi, 1 milyar doları aşan hasılat yaptı

Bu yıl şimdiye kadar 1 milyar doları aşan ilk film bir süper kahraman filmi değil, 'The Super Mario Bros' oldu.

A+A-

2023'ün şu ana kadarki en büyük filmi Marvel ile ilgili ya da canlı aksiyon bir devam filmi değil. Onlarca yıllık bir video oyununa dayanan bir animasyon filmi.

Hafta sonu, "The Super Mario Bros. Movie" küresel gişede resmi olarak 1 milyar dolar sınırını aştı.

Bu film, bir video oyunundan uyarlanarak 1 milyar dolar sınırına ulaşan ilk film ve pandemi başladığından bu yana 1 milyar dolar kazanan tek franchise dışı film oldu.

Nintendo'nun bu nostaljik karakterinin başarısı öte yandan süper kahraman filmlerindeki yorgunluğunun bir göstergesi olabilir.

Film, yılın en yüksek hasılat elde eden ikinci filmi olan Marvel'ın "Ant-Man and the Wasp" filminin iki katından fazla gişe hasılatı elde etti.

Artık her yerde bulunan Marvel Sinematik Evreni, 2019 yapımı "Avengers "tan bu yana küresel gişede yıllık zirveyi ele geçiremedi. 2022'de yapılan bir anket Marvel filmlerine olan ilginin azaldığını gösterdi.

"Ant-Man and the Wasp" yurt içi gişede 106 milyon dolar hasılat elde etmesine rağmen beklentilerin altında kaldı: Variety'nin haberine göre, Marvel filmleri arasında nadir görülen 500 milyon dolar sınırına ulaşamayarak beklentilerin altında kaldı.

DC Studios'un eş CEO'su James Gunn bile bu türün yorucu olabileceğini kabul ediyor.

Rolling Stone'a verdiği bir röportajda, "Temelinde bir hikayeniz yoksa, sadece nesnelerin birbirini ezmesini izlemek, bu ezme anları ne kadar zekice olursa olsun, tasarımlar ve VFX ne kadar zekice olursa olsun, yorucu oluyor" dedi.

Süper kahraman yorgunluğunun ötesinde, bazı izleyiciler sadece uzun film yorgunluğuna sahip olabilir. Geçen yılın en iyi filmlerinin en kısa süresi 126 dakikaydı. "Avatar: Suyun Yolu" 192 dakika sürdü.

Bu arada, "The Super Mario Bros." sadece 92 dakikalık bir film. Bu da Universal Pictures'ın her gün sinemalarda daha fazla gösterim yapmasına olanak tanıyor ve film sürelerinin uzunluğundan şikayet edenleri rahatlatıyor.

İlgili Haberler