Yolcu uçağının kabini patladı, onlarca uçak zorunlu yere indirildi

Yolcu uçağının kabini patladı, onlarca uçak zorunlu yere indirildi

Alaska Airlines'a ait Boeing 737 MAX 9 model yolcu uçağında bulunan kabinin patlaması sonrası havayolu devi, seferde olan uçakları kontrol için yere indirdi, inceleme başlatıldı.

A+A-

Alaska Havayolları, bir kabin paneli patlamasının yolcu yüklü yeni bir uçağı acil iniş yapmak zorunda bırakmasının ardından düzinelerce Boeing 737 MAX 9 uçağı güvenlik kontrolleri için yere indirdi.

Havayolu CEO'su Ben Minicucci yaptığı açıklamada, benzer 65 uçağın ancak "önümüzdeki birkaç gün içinde" tamamlanmasını beklediği ihtiyati bakım ve güvenlik incelemelerinden sonra hizmete geri döneceğini söyledi.

Havayolu ve FlightRadar24'e göre, 1282 sefer sayılı uçuş, 171 yolcu ve altı mürettebatla Cuma günü saat 17:26'da güvenli bir şekilde indiği Oregon'a dönmeden önce Kaliforniya semalarındaydı. Liveatc.net'te yayınlanan bir kayda göre pilot hava trafik kontrolüne "İnmek istiyoruz" dedi ve "Acil durum ilan ediyoruz. Alçalmamız gerekiyor" diye ekledi. Pilot, bu tür acil durumlar için, ekstra oksijen olmadan sağlıklı insanlar için nefes almanın mümkün olduğu kabul edilen ilk aşama irtifasına atıfta bulundu.

Sosyal medya paylaşımlarında ayrıca oksijen maskelerinin takılı olduğu ve uçağın yan duvarının bir kısmının eksik olduğu görüldü.

Yolcu fotoğraflarında, isteğe bağlı arka orta kabin çıkış kapısı için kullanılabilen bir panelin patlama sonrası yırtıldığı ve kapı şeklinde bir boşluk bıraktığı görüldü.

Alaska'dan yapılan açıklamada, "Bu tür olaylara nadiren rastlansa da, uçuş ekibimiz durumu güvenli bir şekilde yönetmek üzere eğitilmiş ve hazırlanmıştır" denildi.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu basınç düşürme olayını soruşturduğunu açıkladı. Federal Havacılık İdaresi de mürettebatın bir basınçlandırma sorunu bildirdiğini ve bunun araştırılacağını söyledi.

FAA verilerine göre, yeni MAX 9 Ekim ayı sonunda Alaska Havayolları'na teslim edildi ve Kasım ayı başında sertifikalandırıldı.

Boeing acil iniş olayını incelediğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçuşuyla ilgili olayın farkındayız" denildi ve "Daha fazla bilgi toplamak için çalışıyoruz ve havayolu müşterimizle temas halindeyiz." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler