Apple iPhone sahiplerine para iadesine resmen başladı

Apple iPhone sahiplerine para iadesine resmen başladı

Batarya skandalı sonrası mağdur kullanıcılarına tazminat ödemeyi kabul eden Apple, ödeme işlemlerine resmen başladı.

A+A-

"Batterygate" olarak adlandırılan skandalın ardından Apple, web sitesinde ödemelerin muhtemelen bu Ocak ayında dağıtılmaya başlanacağı belirtilmişti ve ödemeler planlandığı gibi başladı. MacRumors okuyucuları Ken Strand ve Michael Burkhardt, uzlaşmanın bir parçası olarak Apple'dan talep başına 92,17 $ ödeme alan kişiler arasında yer alıyor.

Dava, Apple'ın "kimyasal olarak eskimiş" bataryalara sahip bazı iPhone modellerinin maksimum performansını, cihazların beklenmedik bir şekilde kapanmasını önlemek için gerektiğinde düşürdüğünün ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra, Aralık 2017'de açıldı. Apple bu güç yönetim sistemini iOS 10.2.1'de tanıttı, ancak başlangıçta bu güncellemenin sürüm notlarında bu değişiklikten bahsetmedi. Apple şeffaflık eksikliği nedeniyle özür diledi ve 2018'de iPhone pil değişimlerinin fiyatını geçici olarak 29 dolara indirdi.

Değişikliği iletme şekli nedeniyle özür dilemesine rağmen Apple, tüm iddiaları defalarca reddetti ve herhangi bir yasal yanlış yaptığını asla kabul etmedi. Apple anlaşmayı sadece "külfetli ve masraflı davalardan kaçınmak" için kabul ettiğini söyledi.

Ödemeler, 21 Aralık 2017 tarihinden önce iOS 10.2.1 veya sonraki bir sürümü çalıştıran etkilenmiş bir iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve/veya iPhone SE'ye ve/veya iOS 11.2 veya sonraki bir sürümü çalıştıran bir iPhone 7 veya iPhone 7 Plus'a sahip olan ve ABD'de ikamet eden herkesi kapsıtoyr. Ödeme talebinde bulunmak

Etiketler : , ,
İlgili Haberler