"Yükseköğrenim görmüş kadınlar iş bulamıyor"

"Yükseköğrenim görmüş kadınlar iş bulamıyor"

BETAM Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, 3. çeyrek işsizlik verilerini değerlendirdiği konuşmasında, yükseköğrenim görmüş kadınların “inanılmaz yüksek” bir işsizlikle karşı karşıya olduğunu söyledi.

A+A-

Bloomberg HT’ye konuk olan BETAM Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Türkiye'de 2021 yılı 3. çeyrek işsizlik oranlarını değerlendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz-Eylül dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerine göre, Türkiye'de işsizlik oranı bu yılın 3. çeyreğinde, 2. çeyreğe göre 0,4 puanlık azalışla yüzde 11,7 oldu.

BETAM Başkanı Gürsel veriler hakkında yaptığı değerlendirmede, genç işsizlik oranında nispeten olumlu gelişmeler olduğunu ancak, 2018 ile kıyaslandığında 3. çeyrekteki istihdam oranının daha düşük, işsizlik oranının ise daha yüksek seviyede olduğunu söyledi.

2018’in ilk 3 ayında genç işsizlik oranının 18,3 olduğunu hatırlatan Gürsel, pandemi sürecinde ciddi artış gösteren genç işsizliğin 3. çeyrekte ancak 22,1’e düşebildiğini kaydetti.

Yükseköğrenim görmüş kadınların işsizlik oranı üzerine “fazla değinilmediğini” söyleyen Gürsel, yükseköğrenim görmüş kadınların işsizlik oranının 2021 yılının 1. çeyreğinde yüzde 16,7 olduğunu, 3. çeyrekte ise bu oranın yüzde 19’a yükseldiğini açıkladı.

Gürsel konuşmasında, “Yükseköğrenimli genç kadınlar inanılmaz yüksek bir işsizlikle karşı karşıya. Erkeklerde bu oran yüzde 9,8.” dedi.