"Yunanistan çıksa da olur"

"Yunanistan çıksa da olur"

Alman BDI sanayi federasyonu başkanı Ulrich Grillo, Yunanistan konusunda sabrını yitirmekte olduğunu dile getirdi

A+A-

 
Alman BDI sanayi federasyonu başkanı Ulrich Grillo, Yunanistan konusunda sabrını yitirmekte olduğunu belirterek ülkenin euro bölgesinde kalması için ödenecek bedellerin de bir sınırı olduğunu bunun için her bedelin ödenemeyeceğini dile getirdi.

Almanya'da yayınlanan FAZ gazetesinin Cumartesi günkü baskında yer alan açıklamalarında Grillo, Yunanistan'ın artık hem euro bölgesinin bir parçası olup hem de finansal ve sosyal kalkınma yolunun önünde duran tek ülke olmaya devam edemeyeceğini anlaması gerektiğini dile getirdi.

Grilloo, Kronik borçlar ve rekabet gücü eksikliği tarafından kirletilmiş bir euro bölgesi üyesi olarak nitelediği Yunanistan diğer euro bölgesi ülkelerine benzeyecek şekilde önemli düzeltmelerden başka seçeneği olmadığını dile getirdi.

Yunanistan'ın acilen kreditörlerle anlaşmaya varması gerektiğini dile getiren Grillo bir diğer seçeneğin de üye bir devletin euro bölgesinden gönüllü bir şekilde çıkmasının sağlanması olacağını vurguladı. Grillo, 2013 yılında Yunanistan'ın devlete ait gayrımenkul ve şirketleri satarak bunlarla borç ödemesi gerektiğini belirtmişti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.