Yunanistan ile Troyka arasında problem

Yunanistan ile Troyka arasında problem

Yunanistan ile troyka arasında görüşmeler tıkandı. Yunan hümet yetkilileri ile troyka arasında dün gerçekleştirilen telefon görüşmesinde 2015 mali yılı mali açık tahminleri üzerindeki anlaşmazlık giderilemedi.

A+A-

Yunanistan ile troyka arasında görüşmeler tıkandı. Yunanistan ile troyka arasında görüşmeler tıkandı. Yunan hümet yetkilileri ile troyka arasında dün gerçekleştirilen telefon görüşmesinde 2015 mali yılı mali açık tahminleri üzerindeki anlaşmazlık giderilemedi. Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre, hükümet ile troyka arasında yapılan telekonferansta troyka temsilcileri, 2015 mali yılı için mali açık tahminlerini, Yunan hüküketin bazı gider azaltıcı tedbirler sunmalarının ardından yarı yarıya azaltmayı kabul ettiler. 

Troyka daha önce 3,6 milyar euro civarında açık tahmin etmişti. Troyka, 2015 yılı için öngörülen bu açığı ortadan kaldıracak tedbirler ortaya konmadığı sürece AB-IMF programının son gözden geçirmesi için Atina'ya gelmeye yanaşmıyor. Euro Bölgesi üyeleri ise gözden geçirmenin 8 Aralık'a kadar tamamlanması için Yunanistan'a baskı yapıyorlar.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.