Yunanistan, kreditörlere yaklaştı

Yunanistan, kreditörlere yaklaştı

Yunanistan'ın yeni reform tasarısı kreditörlerin taleplerine daha yakın

A+A-


Yunanistan'ın ekonomi politikaları reformları ve bütçe kesintilerine yönelik tasarısı en tartışmalı konularda kreditörlerin taleplerine daha yakın bir tasarı olarak görlüyor ancak henüz bunun bir kurtarma paketi için yeterli olup olmayacağı bilinmiyor

Yunanistan'ın euro bölgesi kreditörleri ve Atie Parlamentosunua Perşembe gece sunduğu 13 sayfalık plan ülkenin Avrupa para birliği içindeki geleceğini belirleyecek. Euro bölgesi Maliye Bakanları ve Avrupa liderleri sunulan tasarıyı Cumartesi ve Pazar günleri yapacakları acil toplantılarda ele alacaklar.

Tasarıda satış vergisi sisteminde yapılan artışlar ve sadeleştirmelerin yıllık olarak GSYİH'nın yüzde 1'i kadar gelir yaratmasının beklendiği öngörülüyor. Emeklilik sistemindeki reformların da aynı oranda gelir yaratması bekleniyor. Her iki hedef de Yunanistan'ın kreditörlerinin taleplerine paralel düzeyde.  Bununla birlikte sözkonusu hedeflerin tutturulabilirliğinin uzmanlar tarafından incelenmesi ve karar verilmesi gerekiyor.

KDV'den elde edilecek gelirlerin artırılması için restoranlardaki KDV oranları yüzde 23 e kadar artırılacak ve adalardaki vergi indirimleri aşamalı olarak kaldırılacak.  Hükümet ayrıca emekli ödemelerinde de reforma gidecek ve en az maaşı
alan emeklilere verilen ek yardımlar 2016 mart ayından başlayarak 2019 sonuna kadar tamamen kaldırılmış olacak.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.