Yunanistan'a ret

Yunanistan'a ret

Yunan hükümet yetkilisi, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın sunduğu önlemlerin Avrupalı kreditörler tarafından kabul edilmediğini aktardı.

A+A-

Yunan hükümet yetkilisi Başbakan Çipras'ın Yunanistan'ın sunduğu önlemlerin kreditörlerce kabul edilmediğini açıkladı.

Avrupa Birliği yetkilileri, Yunanistan ile kreditörleri arasındaki reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde emeklilik sistemi, katma değer ve kurumlar vergisi konularında görüş ayrılığının devam ettiğini ve dünkü müzakerelerde mesafe alınamadığını belirtti.

Avrupa Komisyonu, Euro Bölgesi maliye bakanlarını temsil eden Eurogroup, Euro Bölgesi kurtarma fonu ESM ve Avrupa merkez bankası (ECB) bugün öğle saatlerinde Brüksel'de Yunanistan hakkında toplanacak. Bir saat sonra toplantıya Yunanistan Başbakanı Çipras da katılacak.

30 Haziran son gün

Toplantı 30 Haziran'da IMF'ye borcunu ödeyemezse temerrüde düşecek olan Yunanistan'ın bu borcu ödemesini sağlayacak mali yardım karşılığında yapması gereken ekonomik reformlar üzerinde mutabakat sağlamayı amaçlıyor. Reformlar üzerinde mutabakat sağlanması için görüşmeler dünden bu yana devam ediyor. "Çipras ile toplantı öncesinde pek çok noktada görüş ayrılığı var" diyen görüşmelere yakın bir AB yetkilisi, sorunlar arasında emekli maaşları ve kurumlar vergisinin yer aldığını ifade ederek "Dünden pek mesafe alınamadı" dedi.

Yetkili, liderin önce Eurogroup düzeyinde bir anlaşmanın sağlanmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Avrupa borsaları düşüşe geçti

Avrupa borsaları Yunanistan'ın borç krizini çözmek ve temerrüde düşmeyi engellemek amacıyla sunduğu reform önerisinin uluslararası kreditörlerce reddedildiğini duyurmasının ardından keskin bir şekilde düşerek negatif alana geçti.

FTSEurofirst endeksi yatay bir seyrin ardından açıklamayla beraber yüzde 0.6 düştü. Yunan borsası ise kayıplarını artırarak yüzde 3'e varan düşüşler yaşadı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.