Avro Grubu Baลkanฤฑ ve Hollanda Maliye Bakanฤฑ Jeroen Dijsselbloem, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankasฤฑ ve Uluslararasฤฑ Para Fonu’nun oluลturduฤu Troyka’dan olumlu rapor gelmedikรงe Yunanistan’a yeni kredi gรถnderilmeyeceฤi iลaretini verdi.
Avro Bรถlgesi ekonomi ve maliye bakanlarฤฑ toplantฤฑsฤฑnฤฑn ardฤฑndan basฤฑna konuลan Dijsselbloem, Atina’yฤฑ yaklaลan Avrupa Parlamentosu seรงimleri bahanesiyle reformlarฤฑ durdurmamasฤฑ konusunda uyardฤฑ.
Dijsselbloem, Yunanistan ve Troyka’dan mรผzakereleri hฤฑzlandฤฑrmalarฤฑ talep ederek “Sadece olumlu gรถzden geรงirme (raporu รงฤฑkmasฤฑ) halinde bu konuyu tekrar gรผndemimize alacaฤฤฑz” ifadesini kullandฤฑ.
Avro Grubu Baลkanฤฑ Dijsselbloem, “Gรถzden geรงirme eylรผl ekimden beri devam ediyor ve bence bunun bir an รถnce sonuรงlandฤฑrฤฑlmasฤฑ hepimizin ortak รงฤฑkarฤฑna” dedi.
Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan’da aylardฤฑr devam eden deflasyonun uzun bir sรผre daha hรผkรผm sรผrmesi halinde “bรผyรผk risk oluลturacaฤฤฑnฤฑ” belirtti.
Bu yฤฑl 4 milyar avro ilave finansmana ihtiyaรง duyacaฤฤฑ hesaplanan Yunanistan iรงin 2015’te beklenen aรงฤฑฤฤฑyla yaklaลฤฑk 10 milyar avroluk yeni bir kurtarma paketi hazฤฑrlanmasฤฑ bekleniyor.







