"Yunanistan'ın güvencesi yok"

"Yunanistan'ın güvencesi yok"

Weidmann, borç yükü altındaki Yunanistan'ın garantisiz bir durumda kalmaya devam ettiğini söyledi.

A+A-

Alman merkez bankası başkanı Jens Weidmann, borç yükü altındaki Yunanistan'ın garantisiz bir durumda kalmaya devam ettiğini söyledi.

Weidmann konuya ilişkin açıklamasında "Yunanistan durum halen güvenceden yoksun olmaya devam ediyor. Ülkenin borçları krizden önce de zaten yüksek seviyedeydi ama şimdi ülkenin üretiminin yüzde 170'ine ulaşmış durumda. 2012 yılında Yunanistan'ın  borçlarında yapılan saç traşı sadece borçlardaki artış trendinin hızını kesmeye yaradı" dedi

Weidmann ayrıca euro bölgesinde Yunanistan'ın bölgeden çıkmasından kaynaklanabilecek risklere karşı önceki dönemlerden daha iyi silahlanılmış durumda ounduğunu dile getirdi ve bu tip bir bulaşma tehlikesinin önceki dönemlerden daha az olduğunu vurguladı.  Alman Merkez Bankası Bundesbank'ın başkanı Salı günü yaptığı açıklamada 

Yunanistan hükümetini reformları hayata geçirememiş olması nedeniyle eleştirdi ve euro bölgesi içindeki bir ülkenin bölgenin çöküşüne neden olmaksızın iflas edebileceğini belirtti. Jens Weidmann, "Üye devletler siyasi kararlarının sorumluluğunu  almalı ve sonuçlarına katlanmalı. Sonuç olarak finansal sistem çöküşe uğramadan, bir üye devletin iflas etmesi de mümkün." dedi. 
Alman Merkez Bankası Bundesbank'ın başkanı Salı günü yaptığı açıklamada 
Yunanistan hükümetini reformları hayata geçirememiş olması nedeniyle 
eleştirdi ve euro bölgesi içindeki bir ülkenin bölgenin çöküşüne
neden olmaksızın iflas edebileceğini belirtti. 
Jens Weidmann, "Üye devletler siyasi kararlarının sorumluluğunu 
almalı ve sonuçlarına katlanmalı. Sonuç olarak finansal sistem
çöküşe uğramadan, bir üye devletin iflas etmesi de mümkün." dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.