Ziraat Yatırım'ın THY önerisi AL

Ziraat Yatırım'ın THY önerisi AL

Ziraat YatırımTürk Hava Yollarının ilk çeyrek mali sonuçlarını incelediği raporunda hisseler için daha önce verdiği AL önerisini korudu.

A+A-

Ziraat YatırımTürk Hava Yolları'nın ilk çeyrek mali sonuçlarını incelediği raporunda hisseler için daha önce verdiği AL önerisini korudu.

Ziraat Yatırım THY raporu şu şekilde: 

"Türk Hava Yolları, 2015 yılının ilk çeyreğinde beklentilerimizin (243mn TL) üzerinde 373mn TL net dönem karı açıklarken piyasa beklentisi olan 217mn TL'nin de oldukça üstünde bir kar rakamı elde etmiştir.

Şirketin satış gelirleri, yolcu sayısındaki artışa bağlı olarak %6 oranında artış gösterirken 5.456mn TL olarak gerçekleşmiştir. Dolardaki yüksek artışa karşın Euro'nun TL'ye karşı bir önceki yılın aynı dönemine göre değer kaybetmesi satış gelirlerindeki artışı kısmen sınırlandırmıştır. Diğer taraftan, satışların maliyeti içerisinde %32'lik pay ile en büyük orana sahip akaryakıt giderleri, brent petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak ilk çeyrekte %18 oranında gerilerken, bu durum brüt karlılığı oldukça olumlu etkilemiş ve brüt karın yolcu doluluk oranlarındaki düşüşe karşın %30 oranında artarak 662mn TL olmasını sağlamıştır. Yolcu doluluk oranı ilk çeyrekte %78'den %76,6'ya gerilemiştir. Brüt kardaki bu yükselişe rağmen personel giderlerindeki artışla birlikte operasyonel giderleri yükseldiği görülen şirket buna bağlı olarak 48mn TL net faaliyet zararı kaydetmiştir.

1Ç2015'te kur farkı gelirlerinin etkisiyle THY 642mn TL (1Ç2014'te 130mn TL zarar) net finansman geliri kaydetmiştir. Euro ve Japon Yeni'nin dolar karşısında değer kaybetmesi; Euro ve Japon Yeni'nden yüklü miktarda döviz açık pozisyonu taşıyan şirketin çok ciddi kur farkı geliri elde etmesini sağlamıştır. Böylece geçen senenin aynı çeyreğinde 221mn TL zarar kaydeden şirket, 1Ç2015'te 373mn TL'lik oldukça yüksek bir kar rakamına ulaşmıştır. Mevsimsellik nedeniyle genellikle ilk çeyrekler havacılık şirketleri için zorlayıcı geçse de kur tarafından gelen bu yüksek gelir net dönem zararını telafi ederek şirketi olumlu bir kar rakamına ulaştırmıştır.

Türk Hava Yolları ile ilgili tahminlerimizde önemli bir değişiklik olmaması nedeniyle hedef hisse fiyatımızı 10,90 TL olarak koruyor ve daha önceki "AL" önerimizi yineliyoruz."

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.