Dolar 3 TL'yi geçecek

Dolar 3 TL'yi geçecek

Unicredit önümüzdeki aylarda dolar/TL kurunun 3.00-3.05 bölgesine tekrar hareket edebileceğini açıkladı

A+A-

Aralarında Kowshik Kiran'ın da bulunduğu Unicredit stratejistleri, Türkiye'de dış dengesizliğin halihazırda büyük ve kötüleşmekte olduğunu, Merkez Bankası'nın rezervlerinin oluşturduğu tamponun düşük olduğunu ve TCMB yetkililerinin sıkılaştırmaya yanaşmadığını savunarak TL'deki olumsuz görüşünü koruduğunu açıkladı.

Unicredit önümüzdeki aylarda dolar/TL kurunun 3.00-3.05 bölgesine tekrar hareket edebileceğini düşünüyor ve TL/ruble kurunda ruble lehine pozisyon alınmasını tavsiye ediyor.

Öte yandan, BNP Paribas, AK Parti'de Binali Yıldırım'ın kongrede tek başına aday olacağının açıklanmasının ardından piyasaların odak noktasında muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanacak olan yeni kabinenin olacağını düşünüyor.

Deutsche Bank ekonomisti Kubilay Öztürk'ün kaleme aldığı müşteri notunda, bir önceki toplantıya göre küresel gelişmelerin daha az destekleyici olmasına ve Türk lirasında son dönemde yaşanan kayıplara rağmen Merkez Bankası'nın koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizinde 50 baz puan indirim daha yapabileceği ifade ediliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.