1 milyar üyeyi deviren LinkedIn yapay zekaya geçiyor

1 milyar üyeyi deviren LinkedIn yapay zekaya geçiyor

LinkedIn 1 milyar üyeye ulaştı, iş arayanlar için yapay zeka özellikleri ekliyor.

A+A-

Microsoft'un sahibi olduğu iş odaklı sosyal ağ LinkedIn, Çarşamba günü yaptığı açıklamada şu anda 1 milyardan fazla üyesi olduğunu ve ödeme yapan kullanıcılar için daha fazla yapay zeka özelliği eklediğini söyledi.

Milyar kullanıcı sınırının aşılması, üyelerin eğitim, iş deneyimi ve mesleki becerilerini içeren özgeçmiş benzeri bir profil tuttukları LinkedIn'i, Meta Platforms gibi rakiplerin de yer aldığı sosyal medya ağları arasında en üst sıraya yerleştiriyor.

Şirket, yeni üyelerin yaklaşık %80'inin Amerika Birleşik Devletleri dışından kaydolduğunu söyledi.

LinkedIn'in ücretsiz bir üyelik katmanı var ancak aylık 30 dolardan başlayan abonelikler de sunuyor. Ayda 40 dolarlık üyelere, düzinelerce iş ilanını inceleyen bir kullanıcıya, profilindeki bilgilere dayanarak iyi bir aday olup olmadığını söyleyebilecek yeni yapay zeka özellikleri sunulacak.

Sistem ayrıca kullanıcıyı bir iş için daha rekabetçi hale getirmek için profil değişiklikleri önerebilir.

LinkedIn'in baş ürün sorumlusu Tomer Cohen bir röportajda, aracın kullanıcıların "eskiden sadece bir iş görüp kendilerini güvensiz hissetmelerinden, tek bir oturumda muazzam bir ilerleme kaydederek etkileşime geçmelerine" yardımcı olmak için tasarlandığını söyledi.

İlgili Haberler