LinkedIn yüzlerce çalışanının işine son veriyor

LinkedIn yüzlerce çalışanının işine son veriyor

LinkedIn, 668 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Geçen hafta bir dizi yeni yapay zeka destekli aracı piyasaya süreceğini duyuran şirket takibinde bu yıl ikinci defa AR-GE ve finans alanlarındaki ekiplerinde işten çıkarıma gitti.

A+A-

İş dünyasının önemli platformlarından LinkedIn, bugün yapılan resmi açıklama ile 668 çalışanı ile yollarını ayırıyor. Şirketin hedefi, işgücünde daha fazla yapay zeka konusunda yetenekleri kadrosuna katmak yer alıyor.

Bloomberg'in haberine göre LinkedIn, geçtiğimiz hafta şirket çapında bir dizi yeni yapay zeka destekli aracı piyasaya süreceğini duyurmuştu. Bugün ise geleceğe odaklı farklı bir duyuru yapılıyor. Şirket 668 çalışanını işten çıkarıyor. İşten çıkarmalardan, AR-GE ve finans departmanları etkilenecek. Şirket aynı zamanda, Çin'deki uygulamasını aşamalı olarak kaldıracağını duyurdu. LinkedIn'deki toplam işten çıkarmaların sayısı bu yıl toplamda 1,384 oldu.

Şirketten yapılan açıklamada, "Organizasyon yapılarımızı uyarlarken ve karar verme sürecimizi düzene koyarken, geleceğimiz için stratejik önceliklere yatırım yapmaya ve üyelerimize ve müşterilerimize değer sunmaya devam ediyoruz. Bu geçiş sırasında etkilenen tüm çalışanlarımıza tam destek sağlamaya ve onlara özen ve saygıyla davranılmasını sağlamaya kararlıyız" denildi.

İlgili Haberler