2.2 milyar euroluk teklifle hisseler %50 prim yaptı

2.2 milyar euroluk teklifle hisseler %50 prim yaptı

Software AG hisseleri, Silver Lake'IN devralma teklifi sonrası %50 değer kazandı

A+A-

Alman iş yazılımı üreticisi Software AG'nin hisseleri, özel sermaye şirketi Silver Lake'in 2,2 milyar euro (2,42 milyar dolar) değerindeki devralma teklifinin ardından haftanın ilk işlem gününde yaklaşık %50 oranında yükseldi.

Software İcra Kurulu Başkanı Sanjay Brahmawar, bugün günkü açıklamasında, şirketin orta vadeli işletme kar marjının %25-%30 aralığında olmasını beklediklerini ve 2023 yılı için önceden belirlenmiş hedeflerin geri çekildiğini belirtti.

Brahmawar, 2023 yılı için %16 ila %18 arasında bir işletme kar marjı ile perşembe günü açıklanacak olan ilk çeyrek kazançlarının piyasa beklentilerine uygun olduğunu, tüm yıl hedeflerinin ise değişmediğini ifade etti.

Brahmawar, devralma teklifinin başarılı olması durumunda, işlem sonrası şirketin borsa kotundan çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Brahmawar, Silver Lake'in teklifinin, tamamen öz sermaye ve JP Morgan tarafından sağlanan 1 milyar avroluk borç finansmanı ile desteklendiğini belirtti.

Teklif, düzenleyici onaylar da dahil olmak üzere, bu yılın dördüncü çeyreğinde tamamlanması planlanan işlem için, ödenmemiş tüm Software AG hisselerinin %50'si artı bir hisse minimum kabul eşiğine tabidir.

Silver Lake, 2021 Aralık ayında, yazılım şirketine 344 milyon euro değerinde dönüştürülebilir bir tahvil yatırımı yapacağını duyurmuştu. Bu tahvilin dönüşümü, Software AG'nin ihraç ettiği hisselerin yaklaşık %9'unu temsil edecek.

İlgili Haberler