Binance'ın Voyager'ı satın alması onaylandı

Binance'ın Voyager'ı satın alması onaylandı

Binance US'in 1 Milyar dolarlık Voyager satın alma anlaşması mahkeme tarafından kabul edildi

A+A-

borsatek.com - New York Bölge Mahkemesi'nin 1 milyar dolarlık anlaşmayı kabul etmesinin ardından Binance'in ABD şubesi Voyager Digital'i satın alma sürecine başlıyor.

Binance US'nin iflas eden kripto kredi şirketinin varlıklarını devralma sürecinin onayı, planın geçen yıl Aralık ayında duyurulmasından dört aydan fazla bir süre sonra gerçekleşti.

Voyager, alacaklılar komitesi, mahkemenin onay haberini paylaşmak amacıyla bugün erken saatlerde Twitter'da bir paylaşımda bulundu. Komite'nin tweetinde, "Bugün öğleden sonra erken saatlerde Bölge Mahkemesi anlaşmayı onaylayan bir karar verdi" denildi. İlgili tweette, mahkemenin onayından sadece iki gün önce uzlaşmaya varıldığı ifade edildi.

Aralık 2022'de Binance US, o dönemde beş aydan fazla süredir iflas sürecinde bulunan Voyager Digital'in varlıklarını 1,02 milyar dolarlık bir teklifle satın almayı önermişti. Teklifin ardından iki hafta içinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance US'nin satın alma işlemine ilişkin finansman kabiliyetini sorgulayarak anlaşmaya itirazda bulundu.

SEC'in potansiyel menkul kıymetler yasaları ihlali iddiasıyla anlaşmayı durdurmaya çalışmasına rağmen, bir federal yargıç 7 Mart'ta Binance US'nin Voyager Digital'i satın almasına yeşil ışık yaktı. Ancak, bu defa da ABD Adalet Bakanlığı, anlaşmanın potansiyel dolandırıcılığa veya vergi kaçırmaya yol açabileceği gerekçesiyle 17 Mart'ta anlaşmayı durdurmak için acil başvuruda bulundu.

19 Nisan'da Voyager ve Teminatsız Alacaklılar Komitesi (UCC), ABD federal hükümetiyle satın alma anlaşmasının ilerlemesine izin veren bir uzlaşmaya vardı. 

 

İlgili Haberler