23 yaşında teknik eğitimi olmayan genç ChatGPT'den 35 bin dolar kazandı

23 yaşında teknik eğitimi olmayan genç ChatGPT'den 35 bin dolar kazandı

Hiçbir teknik eğitimi olmayan 23 yaşındaki bir genç, yeni başlayanlara ChatGPT öğreterek 3 ayda 35 bin dolar kazandı.

A+A-

Çalışanlar işlerini kolaylaştırmak için OpenAI'nin ChatGPT'sine başvuruyor ve bir genç insanlara nasıl yapılacağını öğreterek on binlerce dolar kazanıyor.

Aralık ayı sonunda 23 yaşındaki Lance Junck, eğitim platformu Udemy'de insanlara ChatGPT kullanmayı öğreten çevrimiçi bir kurs başlattı. Junck, sadece üç ay içinde dünyanın dört bir yanından 15.000'den fazla öğrenciyi "ChatGPT Masterclass: Yeni Başlayanlar için Eksiksiz ChatGPT Rehberi" kursuna dünyanın dört bir yanından 15.000'den fazla öğrenci kaydettirdi ve Insider tarafından incelenen satış panosunun ekran görüntülerine göre şimdiye kadar 34.913 dolar kâr elde etti.

Austin merkezli, tam zamanlı marka stratejisti ChatGPT'yi geçen Kasım ayında ilk kez kullandığında, etkileyici üretim yetenekleri karşısında "havalara uçtu". Junck, botu herkes için erişilebilir kılmak istediğini ve insanlara çevrimiçi bir kursla aracın nasıl kullanılacağını öğretme fırsatı gördüğünü söyledi ve ekledi:

"ChatGPT için inanılmaz bir öğrenme eğrisi var. Bence insanlar ChatGPT'den biraz korkuluyor, bu yüzden onu sıcak, heyecan verici ve ulaşılabilir kılmaya çalıştım."

Junck kendi kendini eğittiğini kabul ediyor: Her gün bot üzerinde saatler geçirdiğini, botu nasıl yönlendireceğini daha iyi anlamak için ondan bir romana giriş veya belirli yiyecekler için ürün açıklamaları gibi şeyler yazmasını istediğini söyledi.

Bunun da ötesinde, LinkedIn, GitHub ve Reddit'teki makaleler ve gönderiler de dahil olmak üzere internetteki "her ChatGPT içeriğini" tükettiğini söyledi.

'ChatGPT Masterclass'a dünya çapında 15.000'den fazla öğrenci kaydoldu

Yedi saatten fazla süren ve şu anda 20 dolar olarak fiyatlandırılan kurs, yeni başlayanlara yönelik 50 ders içeriyor ve Junck'un çekimleri üç hafta sürdü.

Eğitim ilk ChatGPT isteminizi nasıl yazacağınızla başlar, ardından işletmeler, öğrenciler ve programcılar için özel ChatGPT uygulamalarına geçer. Ayrıca, yapay zeka görüntü oluşturucu DALL-E 2 ile nasıl sanat yapılacağına dair öğreticiler, en iyi ChatGPT eklentileri hakkında öneriler ve hatta OpenAI'nin en yeni dil modeli olan GPT-4'e bir giriş içerir.

Junck, bir hafta içinde 90 öğrencinin kursa kaydolduğunu söyledi. O zamandan beri kursa her gün 200 ila 250 arasında yeni öğrenci kaydoldu. Udemy'ye göre bu makalenin yazıldığı tarih itibariyle 15.250 öğrenci kursa katılmış durumda.

Junck, öğrencilerin 20 ila 50 yaş arasında olduğunu ve aralarında üniversite öğrencileri ile çalışan profesyonellerin de bulunduğunu belirtiyor. Çoğunluk ABD'den gelse de Junck'un kursu Hindistan, Japonya ve Kanada'dan da öğrencilerin ilgisini çekmiş. Venezuela, Rusya ve Orta Doğu'nun bazı bölgelerinden - ChatGPT'nin mevcut olmadığı ülkeler - öğrencilerin de kursa akın ettiğini söyledi.

Junck, hizmetlerine olan talebi kısmen pazarlama ve SEO alanındaki uzmanlığına bağlıyor ve bu nedenle kursunun Udemy'de ChatGPT araması yapıldığında 1.266 sonuç arasında ilk görünenlerden biri olduğunu söylüyor. Ayrıca kursu LinkedIn'de de tanıttı.

Bazı öğrenciler kursu beğenmedi ama talep artmaya devam ediyor

Udemy'deki kurs incelemelerine göre, kursa gelen tepkiler çoğunlukla olumlu olsa da - Udemy'de 4,5 yıldızlı bir derecelendirmeye sahip - bazı öğrenciler kursun çok yüzeysel olduğunu ve YouTube'daki ücretsiz ChatGPT eğitim videolarından daha iyi olmadığını söyledi.

Yine de talep artmaya devam ediyor ve Junck ChatGPT eğitimini Udemy'nin ötesine taşıyarak şirketleri hedefliyor.

ClearDesk gibi startup'lara ChatGPT'yi pazarlama, insan kaynakları ve operasyon ekiplerine nasıl uygulayacaklarını öğretti. Insider tarafından incelenen e-postalara göre, CEO danışmanlık firması Sage Executive Group ve teknoloji haber sitesi HPCwire gibi şirketlere ChatGPT'nin nasıl kullanılacağını öğretmek için ücretli konuşma fırsatları elde etti.

Sage'in başkanı Jerry Rollins, Insider'a Junck'un hizmetlerinin "çok bilgilendirici ve anlayışlı" olduğunu söyledi. HPCwire sözcüsü Tom Tabor, Insider'a "Lance'in GPT alanını ve teknolojinin olanaklarını güncel olarak kavradığını" söyledi. Tabor, "Teknolojiyi iş süreçlerimize nasıl entegre edeceğimizi anlayabilmemiz için onun görüşlerine ihtiyacımız vardı" dedi.

ClearDesk'in kurucu ortağı Jeff Amon, Insider'a yaptığı açıklamada şirketinin aylardır Junck ile çalıştığını ve ChatGPT'nin işletmeye nasıl entegre edileceği konusunda "heyecanlı" olduğunu söyledi.

İlgili Haberler