ChatGPT ile sohbet ederken asla yapılmayacak 4 şey

ChatGPT ile sohbet ederken asla yapılmayacak 4 şey

Herkes son dönemin favori programı ChatGPT'yi merak ediyor, internette arıyor. İşte ChatGPT ile sohbet ederken asla yapmamanız gereken 4 şey

A+A-

ChatGPT, kullanıcıların her türlü görev için verimli yapay zeka ürününü kullanmaya yönelik yeni yöntemler bulmasıyla, şu an teknolojinin ana cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Google'ın Bard ve yakında çıkacak olan Google Arama Yapay Zekası da dahil olmak üzere rakip ürünleri de geliştirilmekte. Bunun ötesinde, piyasadaki her büyük teknoloji şirketi ChatGPT'yi entegre etmeyi veya benzer bir yapay zeka yazılımını piyasaya sürmeyi hedefliyor.

İster orijinal ChatGPT'yi, ister rakiplerin benzer bir yapay zeka ürününü kullanmak isteyin, kendinizi korumalısınız. İşte ChatGPT kullanırken aklınızda bulundurmanız gereken dört önemli nokta:

Kişisel verilerinizi ChatGPT ile paylaşmayın

OpenAI, ChatGPT'yi eğitmek için olabildiğince çok veri toplar. ChatGPT, sohbetlere girdiğiniz verileri de kullanacağından, sohbete kişisel bilgilerinizi eklememeye dikkat edin. Bu veriler kaydedilir ve ChatGPT'nin gizliliği şu an için çok iyi değildir. OpenAI'den bu verileri kaldırmasını talep edemezsiniz ve belki de hiçbir zaman talep edemeyeceksiniz.

Güvenilmeyen ChatGPT uygulamalarını yüklemeyin

ChatGPT, doğru komutlarla sizin için kötü amaçlı yazılım kodlayabilecek kadar gelişmiştir. Ancak siber suçluların, ChatGPT'nin yardımı olmadan da kötü amaçlı yazılımlarla sizi hedef alabileceğini unutmayın.

ChatGPT'den kaynak istemeyi unutmayın

Bir şeyleri kontrol etmekten bahsetmişken, ChatGPT'den her zaman iddiaları için bağlantılarla birlikte kaynak sağlamasını istediğinizden emin olun. Bu şekilde, ChatGPT'nin size söylediklerinin doğru olduğundan emin olabilirsiniz. Yapay zeka ne kadar inanılmaz derecede akıllı olsa da, yine de güvenilmezdir. Soruları yanıtlarken hata yapabilir ve bu, her zaman hatırlamanız gereken bir şeydir.

Telif hakkı yasalarını unutmayın

OpenAI, ChatGPT'yi büyük bir dil modeli olarak eğitmek için çok sayıda veriyle beslediğinden, sohbet robotu her şeyi hatırlıyor. Bu, telif hakkı korumalı olabilecek materyalleri de içerir. Ancak, ChatGPT'nin "gözünde" bunun bir önemi yoktur. Bot, korumalı eserler

deki içeriği kelimesi kelimesine aktarabilir. Ve ChatGPT'nin ürettiği verileri kelimesi kelimesine kullanmak istemeyeceksiniz.

Tech.co'nun belirttiği gibi, 1927'den daha eski hiçbir eser ABD'de kamu malı değildir. ChatGPT'nin size verdiği telif hakkı saklı içeriği yeniden üretirseniz telif hakkı yasasını ihlal edebilirsiniz.

Sonuç olarak, ChatGPT ve benzeri yapay zeka uygulamalarını kullanırken kişisel verilerinizi paylaşmamaya, güvenilmeyen uygulamaları yüklememeye, kaynak talep etmeye ve telif hakkı yasalarına dikkat etmeye özen gösterin. Bu önlemler, yapay zeka teknolojisinin getirdiği faydaları güvenli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Bu haber toplam 1063 defa okunmuştur
İlgili Haberler