5 günde 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads erimeye başladı

5 günde 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads erimeye başladı

Yayınlandığı 6 Temmuz tarihinde büyük bir çıkış yapan ve Instagram'ın gücünden de yararlanarak 5 günde 100 milyon aboneyi kendisine çeken Threads'te işler iyi gitmiyor. Gelen son veriler uygulamanın hızla kan kaybetmeye başladığını gösteriyor.

A+A-

Pazar araştırma firması Sensor Tower'a göre, Meta'nın yeni Twitter alternatifi olan sosyal medya uygulaması Threads, 7 Temmuz'daki zirvesinden bu yana günlük aktif kullanıcı sayısında yaklaşık %70'lik bir düşüş yaşadı ve tahtından indirmeye çalıştığı sosyal medya devi Twitter ile karşılaştırıldığında sönük kaldı.

Sensor Tower'a göre Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısı 7 Temmuz'da 44 milyon iken şu anda 13 milyon civarında ve uygulamada geçirilen günlük ortalama süre de dört dakika.

Bu, şirketin 5 Temmuz'da piyasaya sürüldükten sonraki bir hafta içinde 100 milyon kayıt sayısına ulaştığını bildirmesinin ardından geldi.

Sensor Tower'a göre Twitter'ın günlük aktif kullanıcı sayısı 200 milyon civarında ve platformda geçirilen ortalama süre 30 dakika.

İki sosyal medya platformu benzer şekilde çalışıyor, ancak Threads, masaüstü işlevselliği ve yalnızca kullanıcılar yerine konuları arama yeteneği de dahil olmak üzere Twitter'ın bazı önemli özelliklerini kaçırıyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Meta yöneticileri kullanımda bir düşüş beklediklerini ve kullanıcıları uygulamada tutmak için yeni özellikler planladıklarını söyledi.

UCLA'da sosyal medya pazarlama dersleri veren ve yardımcı profesör olarak görev yapan Lia Haberman, verdiği demeçte, "Kaç kişinin kaydolduğu tamamen önemsizdir. Önemli olan katılım ve etkileşim düzeyidir." dedi. Haberman, Threads'in "aslında bir kasaba meydanı olmadığını" söyledi ve kâr amacı güden bir işletme olduğuna dikkat çekti.

Threads 5 Temmuz'da kullanıma açıldı ve kullanıcıların Meta'nın diğer sosyal medya platformu Instagram'daki hesaplarını kullanarak kaydolmalarına olanak tanıdı. Aylık 2 milyardan fazla kullanıcısı olan Instagram'ın popülaritesi, muhtemelen platforma erken kayıtların artmasına yardımcı oldu. WSJ'nin haberine göre Threads'in kullanıma sunulmasından sonraki ilk iki gün boyunca Twitter'ın web trafiği bir önceki haftaya kıyasla %5 oranında azaldı. Ancak Sensor Tower, Threads'in lansmanından bu yana Twitter'ın trafiğinde önemli bir değişiklik görmediğini söyledi. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads'in şirketinin Twitter'ın uzun süredir sahip olduğu pazarı ele geçirme girişimi olduğunu açıkça belirtti. Zuckerberg yeni uygulaması için yazdığı bir yazıda "Bence 1 milyardan fazla kişinin kullandığı herkese açık bir sohbet uygulaması olmalı" dedi ve ekledi: "Twitter'ın bunu yapma fırsatı vardı ama henüz başaramadı. Umarım biz başaracağız."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler