รdeal’dan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, sรถz konusu yatฤฑrฤฑmla birlikte รdeal’ฤฑn deฤeri 290 milyon liraya ulaลtฤฑ.
Aรงฤฑklamada gรถrรผลleri yer alan รdeal Kurucu Genel Mรผdรผrรผ Fevzi Gรถngรถr, yabancฤฑ sermaye yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn รถneminden bahsederek, Tรผrk firmalarฤฑna ve ekonomisine yรถnelik yabancฤฑ sermaye yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn arttฤฑฤฤฑnฤฑ bildirdi. Gรผngรถr, “Yฤฑl sonuna kadar, รถzellikle hacim olarak รถnemli artฤฑลlar bekliyoruz ama hala รผlke olarak hak ettiฤimiz oranda yabancฤฑ sermaye yatฤฑrฤฑmฤฑ alamadฤฑฤฤฑmฤฑz da bir gerรงek.” ifadesini kullandฤฑ.
Fevzi Gรผngรถr, 7 yฤฑl รถnce cep telefonlarฤฑnฤฑ POS cihazฤฑ haline getiren Cepte POS ile sektรถre girdiklerini anฤฑmsatarak, bu sรผre zarfฤฑnda ulaลtฤฑklarฤฑ 60 bini aลan รผye iล yeri sayฤฑsฤฑnฤฑn ne kadar doฤru bir รถngรถrรผde bulunduklarฤฑnฤฑ gรถsterdiฤini anlattฤฑ.
“Yeni fonlar, devam eden organik bรผyรผme ve รdeal API iรงin kullanฤฑlacak”
Bu geliลmenin yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn da ilgisini รงektiฤini kaydeden Gรผngรถr, ลu aรงฤฑklamalarda bulundu:
“SPG Holdings gibi bu konuda deneyimli bir kurumdan yatฤฑrฤฑm almak bizim iรงin ayrฤฑca รถnemliydi. ฤฐlerleyen dรถnemde SPG Holdings’in ek yatฤฑrฤฑmlarฤฑ olacaktฤฑr ve global diฤer yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn da ilgisini รงekeceฤimizi dรผลรผnรผyorum. Yeni fonlarฤฑ, devam eden organik bรผyรผmemizi desteklemek ve รผรงรผncรผ fazฤฑmฤฑz olarak tanฤฑmladฤฑฤฤฑmฤฑz, reyonda รถdemeyi saฤlayarak maฤazalardaki kasa kuyruklarฤฑnฤฑ ortadan kaldฤฑran รdeal API iรงin kullanmayฤฑ planlฤฑyoruz.”
Gรผngรถr, รdeal’ฤฑn, 2021’in ilk รงeyreฤinde geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre รผye iลyeri sayฤฑsฤฑnฤฑ yรผzde 24 arttฤฑฤฤฑnฤฑ kaydederek, “Ayrฤฑca, iลlem sayฤฑsฤฑ yรผzde 274 ve iลlem hacmi yรผzde 124 arttฤฑ.” aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.







