Kremlin Basฤฑn Servisi’nden yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Erdoฤan ve Putin’in telefon gรถrรผลmesinde, Rusya’nฤฑn Tรผrkiye ile hava ulaลฤฑmฤฑnฤฑ yeniden baลlatma kararฤฑ ve Rus aลฤฑsฤฑ Sputnik V tedarikinin baลlamasฤฑ konusunun ele alฤฑndฤฑฤฤฑ ifade edildi.
Karabaฤ’daki duruma iliลkin son durumun da istiลare edildiฤi bilgisine yer verilen aรงฤฑklamada, “Gรถrรผลmede, Tรผrk-Rus Ortak Gรถzlem Merkeziโnin รงalฤฑลmalarฤฑ olumlu olarak deฤerlendirildi. Tรผrkiye Cumhurbaลkanฤฑ; Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin 9 Kasฤฑm 2020 ve 11 Ocak 2021 tarihli bildirilerinde รถngรถrรผlen anlaลmalarฤฑn tam olarak uygulanmasฤฑnฤฑ saฤlamak iรงin Rusya’nฤฑn รงabalarฤฑna desteฤini dile getirdi” denildi.
Aรงฤฑklamada, her iki liderin de bรถlgedeki ekonomik kalkฤฑnma ve ulaลฤฑm altyapฤฑsฤฑnฤฑn restorasyonu dahil koordinasyonu sรผrdรผrmeye hazฤฑr olduklarฤฑnฤฑ teyit ettikleri kaydedildi.
Suriye krizinin รงรถzรผmรผne dair konularฤฑn da ele alฤฑndฤฑฤฤฑ belirtilen aรงฤฑklamada, “Rus ve Tรผrk ordularฤฑnฤฑn ฤฐdlib’de ve รผlkenin kuzey doฤusundaki gerginliฤin tฤฑrmanmasฤฑnฤฑ รถnlemeye yรถnelik ortak faaliyetlerinin ve bu bรถlgelerde kalan terรถrist gruplarla mรผcadele etmenin รถnemi vurgulandฤฑโ ifadesine yer verildi.
Aรงฤฑklamada, ลahsi temaslarฤฑ sรผrdรผrme konusunda anlaลan iki liderin gรถrรผลmesinde, Putinโin, Cenevre’de ABD Baลkanฤฑ Joe Biden ile gerรงekleลtirdiฤi gรถrรผลme konusunda Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤanโla izlenimlerini paylaลtฤฑฤฤฑ bildirildi.







