UEFA tarafฤฑndan hazฤฑrlanan bir rapor, Avrupaโdaki futbol kulรผplerinin koronavirรผs salgฤฑnฤฑndan dolayฤฑ toplam 8,7 milyar Avro zarara uฤradฤฑฤฤฑnฤฑ ortaya koydu.
Deutsche Welle’nin haberine gรถre Avrupa Futbol Federasyonlarฤฑ Birliฤi (UEFA), Avrupa’daki profesyonel futbol kulรผplerinin koronavirรผs salgฤฑnฤฑ sebebiyle tarihte gรถrรผlmemiล bรผyรผklรผkte bir maddi kayฤฑp yaลadฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu. UEFA’nฤฑn konuyla ilgili raporuna gรถre, ulusal birinci liglerdeki takฤฑmlar pandemi dรถneminde bugรผne dek 7,2 milyar Avro zarar etti. Alt liglerdeki profesyonel takฤฑmlarฤฑn toplam maddi kaybฤฑ ise 1,5 milyar Avro oldu.
“Pandemi รถzellikle gelirini bรผyรผk รถlรงรผde tribรผne gelen seyircilerden elde eden kulรผpleri etkiledi” ifadesi kullanฤฑlan raporda, yapฤฑlamayan bilet satฤฑลlarฤฑnฤฑn yaklaลฤฑk 4 milyar Avro, sponsorlarฤฑn รงekilmesi ile 2,7 milyar Avro ve yayฤฑn haklarฤฑndan da 1,4 milyar Avro kaybedildiฤi bildirildi.
Her hafta 85 milyon Avro gelir kaybฤฑ
Sรถz konusu rapora gรถre, maรงlara seyirci alฤฑnmamasฤฑ sebebiyle yapฤฑlamayan bilet satฤฑลlarฤฑndan dolayฤฑ kulรผpler her hafta toplam 85 milyon Avro gelir kaybฤฑna uฤruyor. Koronavirรผs salgฤฑnฤฑnฤฑn baลlangฤฑcฤฑndan bu yana alฤฑnan รถnlemler nedeniyle tribรผnlere gelemeyen seyirci sayฤฑsฤฑnฤฑn da yaklaลฤฑk 210 milyon kiลi olduฤu belirtiliyor.
UEFA, yaลanan bu olumsuzluklar nedeniyle 2020 senesinin baลฤฑndan bu yana 24 รผlkeden 15 birinci ve 37 ikinci lig takฤฑmฤฑnฤฑn ya mรผcadele ettiฤi ligden รงekildiฤi, ya ilgili federasyon tarafฤฑndan ligden atฤฑldฤฑฤฤฑ veya bir iflas sรผrecine girdiฤini duyurdu.






