Pandeminin ilk gรผnlerinden bu yana seferberlik ilan eden ve sฤฑkฤฑ รถnlemler uygulayan 23 milyonluk Tayvan’da bugรผne kadar sadece 12 kiลi COVID-19 nedeniyle vefat etti ve vaka sayฤฑsฤฑ da 2000 sฤฑnฤฑrฤฑnฤฑn altฤฑnda. Ne var ki bu hafta iลler deฤiลti.
Son 5 gรผndรผr รผlkede yeni vaka sayฤฑsฤฑ 700โรผ geรงerken yeniden sฤฑkฤฑ tedbirler gรผndeme geldi. รlkenin kalbi sayฤฑlan TSMC รผretim tesislerinde de temasฤฑ azaltmak iรงin bazฤฑ รถnlemler alฤฑnฤฑyor. Verimliliฤi etkileyecek olan bu tedbirler iลe yaramazsa bu kez kapanma gรผndeme gelecek.
TSMC tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre personel arasฤฑnda yรผz yรผze gรถrรผลme yasaklandฤฑ ve kรผรงรผk gruplar halinde รงalฤฑลmaya devam edilecek. Tesisler arasฤฑnda geรงiลler kฤฑsฤฑtlanฤฑrken onaylฤฑ รผreticiler haricinde tesislere giriลler de yasaklandฤฑ. Eฤitimler uzaktan olurken dinlenme tesisleri de kapatฤฑldฤฑ.
รlkenin ihracat merkezi haline gelen TSMC dรผnya yonga tedariฤini de derinden etkiliyor. ลu anda herkesin tek merak ettiฤi konu Tayvanโda salgฤฑnฤฑn gidiลatฤฑ nasฤฑl olacak. Aลฤฑ konusunda eli รงok zayฤฑf olan รผlkenin kฤฑsa sรผrede ilerleme kaydetmesi zor gรถrรผnรผyor.







