Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Gรผnรผn รถnemli ลŸirket ve gรผndem haberleri – 19 AฤŸustos 2024ย 

Kamuyu Aydฤฑnlatma Platformu'nda yayฤฑnlanan haberlerden derlenen gรผnรผn รถnemli haberleri neler oldu?ย 
Gรผnรผn รถnemli ลŸirket ve gรผndem haberleri - 19 AฤŸustos 2024ย  Borsatek

Dรผnyadan gรผndem maddeleri ve Kamuyu Aydฤฑnlatma Platformu’nda yayฤฑnlanan haberlerden derlenen gรผnรผn รถnemli haberleri ลŸรถyle oldu; 

DรœNYADAN MANลžET HABERLER 

Sadece on gรผnde, hisse senedi piyasalarฤฑ derin endiลŸeden yenilenen bir risk iลŸtahฤฑna geรงti.

Bu dramatik dรถnรผลŸ, piyasanฤฑn ABD ekonomisi iรงin en yaygฤฑn kabul gรถren senaryoya olan artan gรผvenine dayanฤฑyor: fiyatlarda baลŸka bir artฤฑลŸa neden olmadan faiz oranฤฑ indirimlerine izin veren ฤฑlฤฑmlฤฑ bรผyรผme. Bu hipotez, ne รงok olumlu ne de รงok endiลŸe verici olan istatistiklerle destekleniyor ve bir tรผr sฤฑfฤฑr toplamlฤฑ oyun yaratฤฑyor.

Temmuz ayฤฑndaki รผretici ve tรผketici fiyatlarฤฑ enflasyondaki dรผลŸรผลŸรผ, aynฤฑ zamanda, istihdam ve tรผketim verileri ekonominin gรผcรผnรผ doฤŸruladฤฑ. BaลŸka bir deyiลŸle, ekonominin direnรงli kaldฤฑฤŸฤฑ bir baฤŸlamda Fed’in faiz oranlarฤฑnฤฑ dรผลŸรผrmesi iรงin yol aรงฤฑk. Ancak, ABD รผretim gรถstergeleri zayฤฑf kalmaya devam ediyor ve bu hem bir uyarฤฑ noktasฤฑ hem de fiyatlarฤฑn รถnรผmรผzdeki haftalarda sakin kalacaฤŸฤฑnฤฑn bir garantisi. 

Hafta ayrฤฑca Yeni Zelanda’da beklenmeyen bir faiz indirimi ve beklentilere yakฤฑn olan ร‡in faaliyet rakamlarฤฑyla da iลŸaretlendi. Almanya’da, ZEW finansal gรผven endeksi, avro bรถlgesinin en bรผyรผk ekonomisinin bir gรผven krizinden geรงtiฤŸini doฤŸruladฤฑ. Bu, eylรผl ayฤฑnda Fed faiz indirimi bahisleri yรผksek kaldฤฑฤŸฤฑ iรงin avronun 1,10 USD bรถlgesini test etmesini engellemedi. Bu ayrฤฑca bu hafta ABD borcunun getirisini %3,9 civarฤฑnda tuttu.

Bu haftaya baktฤฑฤŸฤฑmฤฑzda; Merkez bankasฤฑ baลŸkanlarฤฑ yฤฑllฤฑk toplantฤฑlarฤฑ iรงin Jackson Hole’da bir araya geliyor, ABD Demokratlarฤฑ baลŸkan adaylarฤฑnฤฑ belirliyor ve Orta DoฤŸu ile Rusya Ukrayna gerginliฤŸinin bir araya gelmesiyle enerji piyasalarฤฑ hareketleniyor, kรผresel PMI’lar ise aรงฤฑklanฤฑyor.

Dรผnyanฤฑn dรถrt bir yanฤฑndan merkez bankacฤฑlarฤฑ Wyoming’deki Jackson Hole’da toplandฤฑlar, PerลŸembe gรผnรผnden itibaren Fed’in para politikasฤฑ iรงin ileriye dรถnรผk yolu belirleyecek konferansฤฑ yakฤฑn izleyeceฤŸiz. Bu yฤฑl odak noktasฤฑnda iลŸgรผcรผ piyasalarฤฑ var – geรงen yฤฑlฤฑn enflasyon temasฤฑndan uzaklaลŸan bir deฤŸiลŸim. Kรผresel bรผyรผme gรถrรผnรผmรผ bulmacanฤฑn bir diฤŸer parรงasฤฑdฤฑr. Satฤฑnalma yรถneticilerinin endeksleri ekonomik aktivitenin gerรงek zamanlฤฑ bir anlฤฑk gรถrรผntรผsรผnรผ sunar ve -รงoฤŸu PerลŸembe gรผnรผ yayฤฑnlanacak- bir sonraki ipucu setini saฤŸlayacaktฤฑr. Temmuz ayฤฑ PMI’larฤฑ, kalฤฑcฤฑ enflasyonla birlikte ekonomik yavaลŸlamayฤฑ iลŸaret ederek merkez bankalarฤฑnฤฑn neden sฤฑkฤฑntฤฑda olduฤŸunu gรถstermiลŸti. ABD imalat faaliyeti zayฤฑfladฤฑ ve Alman rakamlarฤฑ ลŸaลŸฤฑrtฤฑcฤฑ derecede kasvetliydi, bu da Avrupa’nฤฑn ekonomik gรผรง merkezinin daraldฤฑฤŸฤฑnฤฑ gรถsteriyordu. Ancak geliลŸmiลŸ ekonomilerdeki imalatรงฤฑ girdi fiyatlarฤฑ 18 aylฤฑk bir zirveye ulaลŸtฤฑ. Enflasyon, gelecekteki faiz indirimlerinin hฤฑzฤฑnฤฑ ve derinliฤŸini belirleyecek. Temmuz ayฤฑndaki kasvetli PMI eฤŸilimlerinin tekrarlanmasฤฑ, parasal geniลŸlemenin piyasalarฤฑn istediฤŸinden daha yavaลŸ gerรงekleลŸmesi anlamฤฑna gelebilir.

 

ABD’de baลŸkanlฤฑk yarฤฑลŸฤฑ yeniden kฤฑzฤฑลŸฤฑyor. Demokratlar, Chicago’daki parti kongresinde BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Kamala Harris’in adaylฤฑฤŸฤฑna yeni bir ivme kazandฤฑrmayฤฑ hedefliyor. Dรถrt gรผn sรผrecek kongre, Pazartesi gรผnรผ baลŸlayacak ve bir dizi รผst dรผzey Demokratฤฑn Harris’e destek toplamaya yรถnelik konuลŸmalar yapmasฤฑ bekleniyor. Harris, Fed’in baฤŸฤฑmsฤฑzlฤฑฤŸฤฑna asla mรผdahale etmeyeceฤŸini vurgulamaya รถzen gรถsteriyor. Bu gรถrรผลŸ, baลŸkanlarฤฑn Fed
kararlarฤฑ hakkฤฑnda sรถz sahibi olmasฤฑ gerektiฤŸini sรถyleyen Cumhuriyetรงi aday ve eski baลŸkanฤฑn gรถrรผลŸรผyle keskin bir tezat oluลŸturuyor.

Son gรผnlerde bir dizi risk faktรถrรผ kรผresel enerji piyasalarฤฑnฤฑ itti ve รงekti ve bunun azalacaฤŸฤฑna dair pek bir his yok. Orta DoฤŸu’da รงatฤฑลŸmanฤฑn yayฤฑldฤฑฤŸฤฑ ve bรถlgeden gelen arzฤฑ  tehdit ettiฤŸi endiลŸesi uluslararasฤฑ ham petrol fiyatlarฤฑnฤฑ varil baลŸฤฑna 80 dolarฤฑn รผzerine รงฤฑkardฤฑ. Aynฤฑ zamanda, รถzellikle ร‡in’deki talebin gรผcรผne iliลŸkin endiลŸeler petrolรผn kazanฤฑmlarฤฑnฤฑ bir miktar sฤฑnฤฑrlฤฑyor. Avrupa’daki toptan gaz fiyatlarฤฑ ise dalgalฤฑ seyrediyor.

Rusya’nฤฑn Ukrayna รผzerinden transit gรผzergรขhta gaz tedarikinde aksama yaลŸanmasฤฑ ihtimali Orta DoฤŸu’daki endiลŸeleri artฤฑrฤฑyor. Piyasalar, Rus gazฤฑnฤฑn Ukrayna’ya aktฤฑฤŸฤฑ Rus Sudzha kasabasฤฑ yakฤฑnlarฤฑnda yaลŸanan ลŸiddetli รงatฤฑลŸmalarฤฑn, savaลŸ maฤŸduru รผlkeden yapฤฑlan transit akฤฑลŸฤฑnฤฑn, Rusya’nฤฑn Gazprom ile imzalanan beลŸ yฤฑllฤฑk anlaลŸmanฤฑn sona ermesinden รถnce aniden durmasฤฑna yol aรงabileceฤŸinden endiลŸe ediyor.

Yurtiรงi gรผndeme baktฤฑฤŸฤฑmฤฑzda; TCMB toplantฤฑsฤฑ รถn plana รงฤฑkฤฑyor. Piyasa ve bizim beklentimiz politika faizinin %50,0 seviyesinde sabit kalmasฤฑ yรถnรผnde.  

Otomotiv Sanayii DerneฤŸi (OSD), ocak-temmuzda toplam otomotiv รผretiminin bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 5 gerileyerek 823 bin 636 adet olduฤŸunu bildirdi. OSD, ocak-temmuz dรถnemine ait รผretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini aรงฤฑkladฤฑ. Buna gรถre, 7 aylฤฑk dรถnemde toplam otomotiv รผretimi, bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 5 azalarak 823 bin 636 adet oldu. Otomobil รผretimi ise yรผzde 2 azalarak 542 bin 177 adet olarak gerรงekleลŸti.

Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Mehmet ลžimลŸek, haksฤฑz kazanรงlarฤฑn รถnรผne geรงtiklerini belirterek, “Vergisini รถdeyenlerin hakkฤฑnฤฑ korumak iรงin kazandฤฑฤŸฤฑ halde vergisini vermeyen tรผm kesimlerin รผzerine kararlฤฑlฤฑkla gitmeye devam edeceฤŸiz” dedi. 

KahramanmaraลŸ merkezli depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilรงedeki mรผkellefler iรงin mรผcbir sebep hali 31 AฤŸustos’ta sona ererken, sรถz konusu durumu devam ettiฤŸi belirlenen mรผkelleflere borรงlarฤฑnฤฑ รถdeme konusunda ilave sรผre ve taksitlendirme imkanฤฑ saฤŸlanacak.

Goldman Sachs ekonomistleri, perakende satฤฑลŸlar ve iลŸsizlik baลŸvurularฤฑ verilerine atฤฑfta bulunarak รถnรผmรผzdeki yฤฑl iรงin ABD’de resesyon olasฤฑlฤฑฤŸฤฑnฤฑ %25’ten %20’ye dรผลŸรผrdรผ. 6 Eylรผl’de aรงฤฑklanacak AฤŸustos ayฤฑ istihdam raporu “makul รถlรงรผde iyi gรถrรผnรผrse, muhtemelen resesyon olasฤฑlฤฑฤŸฤฑmฤฑzฤฑ 2 AฤŸustos’taki revizyondan รถnce neredeyse bir yฤฑl boyunca durduฤŸu %15’e indireceฤŸiz” ifadelerini kullanan Jan Hatzius liderliฤŸindeki Goldman ekonomistleri yayฤฑnladฤฑklarฤฑ raporda, ABD’nin ekonomik direncini gรถsteren bir dizi verinin hisse senetlerini bu yฤฑlฤฑn en iyi haftasฤฑna taลŸฤฑdฤฑฤŸฤฑnฤฑ ve son dรถnemdeki dรผลŸรผลŸรผn ardฤฑndan dipten gelen alฤฑcฤฑlarฤฑn devreye girdiฤŸini sรถyledi.

San Francisco Fed BaลŸkanฤฑ Mary Daly, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed)borรงlanma maliyetlerini dรผลŸรผrmek iรงin kademeli bir yaklaลŸฤฑm benimsemesi gerektiฤŸini sรถyledi. Daly, Financial Times’a yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada, son ekonomik verilerin kendisine enflasyonun kontrol altฤฑnda olduฤŸuna dair “daha fazla gรผven” verdiฤŸini sรถyledi. “ฤฐhtiyatlฤฑ” bir yaklaลŸฤฑm รงaฤŸrฤฑsฤฑnda bulunan Daly, ekonomistlerin dรผnyanฤฑn en bรผyรผk ekonomisinin faiz oranlarฤฑnda hฤฑzlฤฑ bir dรผลŸรผลŸรผ gerektirecek keskin bir yavaลŸlamaya doฤŸru gittiฤŸi yรถnรผndeki endiลŸelerini geri itti.

Chicago Fed BaลŸkanฤฑ Austan Goolsbee, ABD’de kredi koลŸullarฤฑnฤฑn sฤฑkฤฑ olduฤŸunu ve daha da sฤฑkฤฑlaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ, Fed’in รถnรผmรผzdeki ay beklendiฤŸi gibi faiz oranlarฤฑnฤฑ dรผลŸรผreceฤŸi kesin olmasa da, bunu yapmamanฤฑn istihdam piyasasฤฑna zarar verebileceฤŸini sรถyledi. Goolsbee, “Faiz oranฤฑnฤฑ bizim gibi yรผksek tuttuฤŸunuzda ve enflasyon dรผลŸerken orada tuttuฤŸunuzda aslฤฑnda sฤฑkฤฑlaลŸtฤฑrma yapmฤฑลŸ olursunuz. ร‡ok uzun sรผre รงok sฤฑkฤฑ tutarsanฤฑz, Fed’in gรถrevinin istihdam tarafฤฑnda bir sorun yaลŸarsฤฑnฤฑz” dedi.

Deneyimli ekonomist Nouriel Roubini (Amerikalฤฑ ekonomist), Trump’ฤฑn รถnerdiฤŸi politikalarฤฑn, genel gรผmrรผk vergileri ve 2017 vergi indirimlerinin uzatฤฑlmasฤฑ dahil, hem ekonomi hem de piyasa iรงin “son derece tehlikeli” olduฤŸunu belirtti. Roubini, bu politikalarฤฑn nihayetinde fiyatlarฤฑn yรผkselmesine yol aรงabileceฤŸini vurguladฤฑ. Roubini, “Trump’ฤฑn ekonomi ve piyasa iรงin mantฤฑklฤฑ olabilecek bazฤฑ politikalarฤฑ olabilir. Ancak ticaret, para birimi, para ve maliye politikalarฤฑ konusundaki รถnerilerini olduฤŸu gibi kabul ederseniz, bu politikalar son derece tehlikeli olacaktฤฑr” dedi.

Kolombiya Devlet BaลŸkanฤฑ Gustavo Petro Netanyahu hรผkรผmetine Gazze’deki รงatฤฑลŸmayฤฑ sona erdirmesi iรงin baskฤฑ yapmak amacฤฑyla ฤฐsrail’e kรถmรผr ihracatฤฑnฤฑ yasaklayan bir kararname imzaladฤฑ.

 

ลžฤฐRKET HABERLERฤฐ 

AYGAZโ€ฆ Sermayesinde %50 paya sahip olduฤŸu BangladeลŸ’te kurulu iลŸ ortaklฤฑฤŸฤฑ United Aygaz LPG Ltd.’nin sermayesinin 5.844.000.000 BangladeลŸ Takasฤฑ’ndan (“BDT”) 7.496.000.000 BDT’ye yรผkseltilmesine karar verilmiลŸ olup, Yรถnetim Kurulu tarafฤฑndan sรถz konusu 1.652.000.000 BDT (yaklaลŸฤฑk 14.000.000 USD) sermaye artฤฑrฤฑmฤฑna payฤฑ oranฤฑnda iลŸtirak edilerek, 826.000.000 BDT’nin (yaklaลŸฤฑk 7.000.000 USD) ลžirketรงe 22 AฤŸustos 2024 tarihine kadar nakden รถdenmesine karar verilmiลŸtir.

ENTRAโ€ฆ Halka arz izahnamemizde sรผrdรผrรผlebilir bรผyรผme ve ลŸirket portfรถyรผnรผ รงeลŸitlendirme hedefi vurgulanmฤฑลŸtฤฑ. Bu baฤŸlamda รผlkemizde yapฤฑlan en bรผyรผk gรผneลŸ santrali projelerinden biri olan 136 MW kapasiteli YEKA Erzin-2 santrali bu ay sonu itibariyle kademeli olarak รผretime baลŸlayacaktฤฑr. Santralin tรผm kapasitesinin ise yฤฑlsonuna kadar devreye alฤฑnmasฤฑ planlanmฤฑลŸtฤฑr. YEKA Erzin-2 projemizin tam kapasite devreye alฤฑnmasฤฑ ile ortalama 248,000 MWh/yฤฑl รผretim gerรงekleลŸtirmesi beklenmektedir. Proje yaklaลŸฤฑk 155 bin hanenin yฤฑllฤฑk enerji ihtiyacฤฑnฤฑ karลŸฤฑlayacak ve yฤฑllฤฑk yaklaลŸฤฑk 157 bin ton karbondioksit (CO2) emisyon azaltฤฑmฤฑ saฤŸlayacaktฤฑr.

ISCTRโ€ฆ 19.07.2024 tarihli รถzel durum aรงฤฑklamasฤฑ ile ilgili; SPK nezdindeki kฤฑsmi bรถlรผnme baลŸvurusu, yasal sรผresi iรงinde (31 AฤŸustos 2024 tarihine kadar) sonuรงlandฤฑrฤฑlabilme imkรขnฤฑ kalmadฤฑฤŸฤฑndan, baลŸvuruda kullanฤฑlacak finansal tablolarฤฑn gรผncellenme gereฤŸi nedeniyle iลŸlemden kaldฤฑrฤฑlmฤฑลŸtฤฑr.

KAYSE… ลžirketin Borsa ฤฐstanbul’da oluลŸan hisse deฤŸerinin ลŸirketin gerรงek performansฤฑnฤฑ yansฤฑtmadฤฑฤŸฤฑnฤฑn dรผลŸรผnรผlmesi, baลŸta halka aรงฤฑk pay sahipleri olmak รผzere tรผm hissedarlarฤฑn menfaatlerinin korunmasฤฑ ve saฤŸlฤฑklฤฑ fiyat oluลŸumuna katkฤฑda bulunmak amacฤฑyla ekte usul ve esaslarฤฑ yer alan Pay Geri Alฤฑm Programฤฑ’nฤฑn ลžirket genel kurulunun onayฤฑna sunulmasฤฑna katฤฑlanlarฤฑn oybirliฤŸi ile karar vermiลŸtir.

KNFRTโ€ฆ ลžirket Esas SรถzleลŸmesinin 6. Maddesinde 660.000.000 TL olarak dรผzenlenen mevcut kayฤฑtlฤฑ sermaye tavanฤฑnฤฑn 660.000.000 TL artฤฑrฤฑlarak 1.320.000.000 TL’ye yรผkseltilmesine ve kayฤฑtlฤฑ sermaye tavanฤฑnฤฑn geรงerlilik sรผresinin 2024-2028 yฤฑllarฤฑnฤฑ kapsayacak ลŸekilde uzatฤฑlmasฤฑna, karar verilmiลŸtir. 

KONTRโ€ฆ ฤฐลŸtiraki Plan-S; Uydu tabanlฤฑ haberleลŸme sistemlerinde, รถzellikle de nesnelerin interneti cihazlarฤฑ (IoT) haberleลŸmesi ve yeryรผzรผ gรถzlemi alanlarฤฑnda รถncรผ olmayฤฑ hedeflemektedir. Connecta T1.1, Connecta T1.2, Connecta T2.1 ve Connecta T3.1 & 3.2 adlarฤฑnda beลŸ test uydularฤฑ, halihazฤฑrda uzaydaki yรถrรผngelerinde gรถrevlerine devam etmektedir. Bu uydularฤฑn tรผm tasarฤฑm, test ve entegrasyon sรผreรงleri Plan-S ekibi tarafฤฑndan tamamlanmฤฑลŸ ve SpaceX Falcon 9 roketi ile uzaya gรถnderilmiลŸtir. Plan-S, IoT haberleลŸmesi alanฤฑnda hizmet verecek olan “Connecta Network” takฤฑm uydularฤฑnฤฑn ilk dรถrt tanesini herhangi bir erteleme olmamasฤฑ durumunda bugรผn saat 21:56’da SpaceX’in Falcon 9 roketi “Transporter 11” gรถreviyle uzaydaki yรถrรผngelerine gรถnderecektir. Plan-S IoT haberleลŸmesi alanฤฑnda gรถrev yapacak uydular fฤฑrlatmadan kฤฑsa sรผre sonra devreye alฤฑnarak ticari hizmet vermeye hazฤฑr hale gelecek olup, birรงok sektรถrden kullanฤฑcฤฑlara ticari hizmet sunacaktฤฑr. 

ORGEโ€ฆ 06.06.2024 tarihli aรงฤฑklamada, ลžirketin, ฤฐstanbul ilinde inลŸasฤฑ devam etmekte olan รœmraniye-AtaลŸehir-Gรถztepe Metro Projesi’nin Elektrik Tesisat ฤฐลŸlerinin yapฤฑmฤฑna yรถnelik olarak verdiฤŸi 9.475.337 USD+KDV ve 209.772.135 TL+KDV (06.06.2024 tarihli TCMB dรถviz kuru ile 515.213.414 TL+KDV) tutarฤฑndaki teklife iliลŸkin ฤฐลŸveren Gรผlermak Nurol Makyol Metro Yapฤฑm Adi OrtaklฤฑฤŸฤฑ ile sรถzleลŸme gรถrรผลŸmelerine baลŸlandฤฑฤŸฤฑ kamuya duyurulmuลŸtu. Bahsi geรงen sรถzleลŸme imza sรผreci tamamlanmฤฑลŸtฤฑr. ฤฐลŸin 365 gรผnde tamamlanmasฤฑ planlanmaktadฤฑr.

PEHOLโ€ฆ Renovasyon (Yenileme) รงalฤฑลŸmalarฤฑ devam eden ลŸirket portfรถyรผndeki Sรผmerpark AVM’nin zemin kat B-023- 024 mahal no’lu brรผt 158,35 mยฒ bรผyรผklรผฤŸรผndeki maฤŸazasฤฑ iรงin Kavsan Ayakkabฤฑ San. Tic. A.ลž. (GREYDER) ile Sรผmerpark AVM’nin yeniden aรงฤฑlacaฤŸฤฑ tarihten itibaren geรงerli olmak รผzere toplam 5 yฤฑllฤฑk kira sรถzleลŸmesi imzalanmฤฑลŸtฤฑr. Kavsan Ayakkabฤฑ San. Tic. A.ลž., aรงฤฑlacak maฤŸazasฤฑnฤฑn aylฤฑk cirosu รผzerinden hesaplanacak kira bedelini aylฤฑk olarak ลŸirkete รถdeyecektir. ลžirket 19 Aralฤฑk 2023 tarihinde KAP’tan aรงฤฑklanan ve Dรผnya Grup Gayrimenkul DeฤŸerleme DanฤฑลŸmanlฤฑk A.ลž. tarafฤฑndan hazฤฑrlanan gayrimenkul deฤŸerleme raporuna gรถre, toplam 35.836,65 mยฒ kiralanabilir alana sahip olan Sรผmerpark AVM’nin deฤŸeri 1.256.495.000 TL (KDV hariรง) olarak belirlenmiลŸtir.

VERUSโ€ฆ ลžirketin %100 oranฤฑnda baฤŸlฤฑ ortaklฤฑฤŸฤฑ Standard Boksit ฤฐลŸletmeleri A.ลž. tarafฤฑndan 3.225.000 USD (108.472.875 TL) tutarฤฑnda boksit cevheri ihracatฤฑna yรถnelik sรถzleลŸme imzalanmฤฑลŸ ve sรถzleลŸme gereฤŸince 32.541.862,50 TL (967.500 USD karลŸฤฑlฤฑฤŸฤฑ) 16.08.2024 tarihinde peลŸinat olarak tahsil edilmiลŸtir. Standard Boksit ฤฐลŸletmeleri A.ลž. Tรผrkiye genelinde toplam 24 adet boksit maden sahasฤฑna sahip olup, yukarฤฑda bahse konu
3.225.000 USD tutarฤฑndaki ihracata yรถnelik boksit cevheri sipariลŸinin รผretim ve teslimi Adana Tufanbeyli Boksit maden sahasฤฑ รผzerinden gerรงekleลŸtirilecektir.

YKBNKโ€ฆ Banka Yรถnetim Kurulu’nun 16.08.2024 tarihli kararฤฑ ile; tahsili gecikmiลŸ alacak tutarฤฑ 30.06.2024 tarihi itibarฤฑyla toplam 1.937.153.859,59 TL olan alacaฤŸฤฑn, Dรผnya Varlฤฑk Yรถnetim A.ลž., Efes Varlฤฑk Yรถnetim A.ลž., Gelecek Varlฤฑk Yรถnetimi A.ลž. ve Ortak Varlฤฑk Yรถnetim A.ลž.’ye toplam 563.450.001,00 TL bedelle satฤฑlmasฤฑna karar verilmiลŸtir.

PAY ALIM SATIM HABERLERฤฐ 

ENKAIโ€ฆ SALฤฐM OฤžUZ KIRKGร–Z, 15/08/2024 – 15/08/2024 tarihinde ENKA ฤฐNลžAAT VE SANAYฤฐ A.ลž. paylarฤฑ ile ilgili olarak 44,04 – 44,1 TL fiyat aralฤฑฤŸฤฑndan 2000 TL toplam nominal tutarlฤฑ alฤฑลŸ iลŸlemi gerรงekleลŸtirilmiลŸtir. Bu iลŸlemle birlikte ENKA ฤฐNลžAAT VE SANAYฤฐ A.ลž. sermayesindeki paylarฤฑ 15/08/2024 tarihi itibariyle %0,0002500 sฤฑnฤฑrฤฑna ulaลŸmฤฑลŸtฤฑr.

METURโ€ฆ VURAL BULUT, 16 AฤŸustos 2024 tarihinde Metemtur Yatฤฑrฤฑm Enerji Turizm ve ฤฐnลŸaat A.ลž. paylarฤฑ ile ilgili olarak 14.17-14.28 TL fiyat aralฤฑฤŸฤฑndan 100.000 TL toplam nominal tutarlฤฑ alฤฑลŸ iลŸlemi gerรงekleลŸtirilmiลŸtir. Bu iลŸlemle birlikte Metemtur Yatฤฑrฤฑm Enerji Turizm ve ฤฐnลŸaat A.ลž. sermayesindeki paylarฤฑ 16/8/2024 tarihi itibariyle %2.54 sฤฑnฤฑrฤฑna
ulaลŸmฤฑลŸtฤฑr. 

SUMASโ€ฆ HฤฐLMฤฐ EVฤฐN ERTรœR, 16/08/2024 – 16/08/2024 tarihinde SUMAลž SUNฤฐ TAHTA VE MOBฤฐLYA SANAYฤฐฤฐ A.ลž. paylarฤฑ ile ilgili olarak 330 – 340 TL fiyat aralฤฑฤŸฤฑndan 4.066 TL toplam nominal tutarlฤฑ satฤฑลŸ iลŸlemi gerรงekleลŸtirilmiลŸtir. Bu iลŸlemle birlikte SUMAลž SUNฤฐ TAHTA VE MOBฤฐLYA SANAYฤฐฤฐ A.ลž. sermayesindeki paylarฤฑ 16/08/2024 tarihi itibariyle %60,75 sฤฑnฤฑrฤฑna ulaลŸmฤฑลŸtฤฑr.

USAKโ€ฆ HฤฐT ENERJฤฐ ANONฤฐM ลžฤฐRKETฤฐ, 15/08/2024 – 15/08/2024 tarihinde UลžAK SERAMฤฐK SANAYฤฐ A.ลž. paylarฤฑ ile ilgili olarak 19,65 – 19,97 TL fiyat aralฤฑฤŸฤฑndan 51.453 TL toplam nominal tutarlฤฑ alฤฑลŸ iลŸlemi gerรงekleลŸtirilmiลŸtir. Bu iลŸlemle birlikte UลžAK SERAMฤฐK SANAYฤฐ A.ลž. sermayesindeki paylarฤฑ 15/08/2024 tarihi itibariyle %5,0005 sฤฑnฤฑrฤฑna ulaลŸmฤฑลŸtฤฑr.

YIGITโ€ฆ EYรœP YฤฐฤžฤฐT, 15/08/2024 – 15/08/2024 tarihinde YฤฐฤžฤฐT AKรœ MALZEMELERฤฐ NAKLฤฐYAT TURฤฐZM ฤฐNลžAAT SANAYฤฐ VE TฤฐCARET A.ลž. paylarฤฑ ile ilgili olarak 55,15 TL fiyat aralฤฑฤŸฤฑndan 2.471.820 TL nominal tutarlฤฑ satฤฑลŸ iลŸlemi gerรงekleลŸtirilmiลŸtir. Bu iลŸlemle birlikte YฤฐฤžฤฐT AKรœ MALZEMELERฤฐ NAKLฤฐYAT TURฤฐZM ฤฐNลžAAT SANAYฤฐ VE TฤฐCARET A.ลž. sermayesindeki paylarฤฑ 15/08/2024 tarihi itibariyle %1,3941 sฤฑnฤฑrฤฑna ulaลŸmฤฑลŸtฤฑr.

GENEL KURUL HABERLERฤฐ

11:00 Dardanel ร–nentaลŸ Gฤฑda Sanayi A.ลž.โ€™nin OlaฤŸan Genel Kurul Toplantฤฑsฤฑ gerรงekleลŸtirilecek.
14:00 Ayes ร‡elik Hasฤฑr ve ร‡it Sanayi A.ลž.โ€™nin OlaฤŸan Genel Kurul Toplantฤฑsฤฑ gerรงekleลŸtirilecek.
14:00 Kuvva Gฤฑda Ticaret Ve Sanayi Yatฤฑrฤฑmlarฤฑ A.ลž.โ€™nin OlaฤŸan Genel Kurul Toplantฤฑsฤฑ gerรงekleลŸtirilecek.

 

VBTS KAPSAMINDA ฤฐลžLEM Gร–REN PAYLAR  

DESPC

Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu kararฤฑ uyarฤฑnca devreye alฤฑnan Volatilite Bazlฤฑ Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamฤฑnda DESPC.E paylarฤฑ 19/08/2024 tarihli iลŸlemlerden (seans baลŸฤฑndan) 18/09/2024 tarihli iลŸlemlere (seans sonuna) kadar kredili iลŸlemlere konu edilemeyecektir.
ERSU Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu kararฤฑ uyarฤฑnca devreye alฤฑnan Volatilite Bazlฤฑ Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamฤฑnda ERSU.E paylarฤฑnda 19/08/2024 tarihli iลŸlemlerden (seans baลŸฤฑndan) 18/09/2024 tarihli iลŸlemlere (seans sonuna) kadar brรผt takas uygulanacaktฤฑr. ฤฐlgili payda halihazฤฑrda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamฤฑnda รถnceki aลŸamalarda
tanฤฑmlanan tedbirler de (kredili iลŸlem yasaฤŸฤฑ tedbiri) brรผt takas tedbirinin uygulandฤฑฤŸฤฑ sรผre boyunca devam edecektir.

EUHOL 

Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu kararฤฑ uyarฤฑnca devreye alฤฑnan Volatilite Bazlฤฑ Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamฤฑnda EUHOL.E paylarฤฑ 19/08/2024 tarihli iลŸlemlerden (seans baลŸฤฑndan) 18/09/2024 tarihli iลŸlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile iลŸlem gรถrecektir. Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir giriลŸinin kฤฑsฤฑtlanmasฤฑ”, “emir iptalinin, emir miktar azaltฤฑmฤฑ ile emir fiyat kรถtรผleลŸtirmesinin yasaklanmasฤฑ” ve “emir toplama bilgi yayฤฑnฤฑnฤฑn kฤฑsฤฑtlanmasฤฑ” uygulamalarฤฑnฤฑ kapsamaktadฤฑr. ฤฐlgili payda halihazฤฑrda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamฤฑnda รถnceki aลŸamalarda tanฤฑmlanan tedbirler de (kredili iลŸlem yasaฤŸฤฑ ile brรผt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandฤฑฤŸฤฑ sรผre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamฤฑnda getirilen tedbirler, payฤฑn iลŸlem gรถrdรผฤŸรผ pazarฤฑn/platformun iลŸlem kurallarฤฑ, pazar deฤŸiลŸimi veya diฤŸer nedenlerle uygulanan iลŸlem esaslarฤฑndan ayrฤฑ olarak deฤŸerlendirilir. Buna gรถre VBTS tedbirleri diฤŸer dรผzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alฤฑnan iลŸlem esaslarฤฑnฤฑn geรงerlilik sรผresinden ayrฤฑ olarak tedbir sรผresinin sonuna kadar
uygulanmaya devam eder.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.446846.470.03%
EURO 53.231953.2873-0.08%
JAPON YENฤฐ 3.4723.4810.2%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.431957.4722-0.18%
STERLฤฐN 61.377661.4248-0.18%
ร‡ฤฐN YUANI 6.84886.85230.07%
RUS RUBLESฤฐ 0.63270.6332-0.08%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63893.64 -0.8402%
Ethereum 1729.66 -0.3137%
Tether USDt 1.00 -0.002%
BNB 589.27 -0.0045%
Solana 73.54 0.0436%
USDC 1.00 0.0083%
XRP 1.13 -1.4999%
Dogecoin 0.08 -0.598%
Toncoin 1.63 -1.3032%
Cardano 0.16 -2.1088%
Shiba Inu 0.00 -1.103%
Avalanche 6.24 -0.0704%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam