ASELSAN’ฤฑn ihracat verilerine gรถre, yeni tip koronavirรผs (COVID-19) salgฤฑnฤฑnฤฑn tรผm dรผnyada yarattฤฑฤฤฑ olumsuzluklara raฤmen 2020’de yurt dฤฑลฤฑ satฤฑลlarฤฑnฤฑ bir รถnceki yฤฑla oranla yรผzde 44 artฤฑrarak 446 milyon dolarlฤฑk yeni ihracat sรถzleลmesi imzaladฤฑ. ลirket, yurt dฤฑลฤฑndan 2016’da 233, 2017’de 187, 2018’de 231 ve 2019’da 310 milyon dolarlฤฑk sipariล almฤฑลtฤฑ.
ASELSAN, yฤฑl iรงinde gerรงekleลen satฤฑลlara ek olarak 362 milyon dolarlฤฑk dรถviz girdisi saฤladฤฑ.
2019 yฤฑlฤฑ baลฤฑnda ihracat tabanlฤฑ organizasyonel yapฤฑlanmadan sonra ASELSAN tarihinde ilk defa 2020’de 1 milyar dolarฤฑ aลan yurt dฤฑลฤฑ birikmiล sipariล bรผyรผklรผฤรผne ulaลฤฑldฤฑ.
6 รผlkeye daha ilk kez รผrรผn satฤฑลฤฑ yapฤฑldฤฑ
Bugรผne kadar hiรง satฤฑล yapฤฑlmamฤฑล 6 yeni รผlkeye daha ASELSAN รผrรผnlerinin satฤฑลฤฑ gerรงekleลtirildi. ASELSAN kullanฤฑcฤฑsฤฑ รผlke sayฤฑsฤฑ 70โe yรผkseldi. Dijital iล akฤฑล platformu ve gรผvenli iletiลim altyapฤฑsฤฑyla faaliyetler dรผnyanฤฑn her noktasฤฑnda kesintisiz yรผrรผtรผldรผ.
ASELSAN-Ukraine ลirketi, Pakistan ฤฐslamabad Ofisi ve Katar MRO (Bakฤฑm Onarฤฑm ve Modernizasyon) Merkezi kurulumlarฤฑ gerรงekleลtirildi.
ลirketin uluslararasฤฑ รงalฤฑลmalarฤฑnda รงeลitli milletlerden, farklฤฑ รถz geรงmiล ve yeteneklere sahip yaklaลฤฑk 100 kiลi gรถrev aldฤฑ.
ASELSAN ayrฤฑca NATO Communications and Information Agency (NITECH) tarafฤฑndan dรผzenlenen inovasyon yarฤฑลmasฤฑnda 2 farklฤฑ projeyle birincilik elde etti. ฤฐล Geliลtirme ve Pazarlama Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan koordine edilen sรผreรงte NATO, ASELSAN’ฤฑn sistemlerini operasyonel kullanฤฑma dรถnรผลtรผrme imkanฤฑ saฤladฤฑ.
ลirket, 2021’de dรผnyanฤฑn farklฤฑ รผlkelerinde yeni irtibat bรผrolarฤฑ, bakฤฑm-onarฤฑm-รผretim-mรผhendislik merkezleri kurmayฤฑ ve yeni iล ortaklฤฑklarฤฑ geliลtirmeyi amaรงlฤฑyor.







