ABD Dolarฤฑ’nda zayฤฑflฤฑk ve ABD’nin 1,9 trilyon dolarlฤฑk yeni teลvik paketine yรถnelik beklentiler uluslararasฤฑ piyasalarda altฤฑn fiyatฤฑna destek veriyor.
Bu sabah Dolar Endeksi yรผzde 0,1 kayฤฑpla 90,15 seviyesinden iลlem gรถrdรผ.
Spot altฤฑn fiyatฤฑ 1860,07 dolar/ons seviyesine kadar yรผkseliลin ardฤฑndan ลu sฤฑralarda Cuma gรผnรผne gรถre yatay bir seyir ile 1854,01 dolar/ons seviyesinden iลlem gรถrdรผ.
Analistler, Kongre’nin Cumhuriyetรงi รผyelerinin Biden’in 1,9 trilyon dolar bรผyรผklรผฤรผndeki teลvik paketinin รถnรผne bazฤฑ engeller รงฤฑkaracaklarฤฑ yรถnรผnde sinyaller alฤฑndฤฑฤฤฑnฤฑ ve bunun teลvik paketinin hฤฑzฤฑ, zamanlamasฤฑ konusunda ลรผpheler ortaya รงฤฑkardฤฑฤฤฑna da iลaret ediyorlar.
Analistlerin, 1845-1840 dolar/ons aralฤฑฤฤฑnฤฑn รผzerinde kalฤฑndฤฑkรงa 1870-1180 dolar/ons bandฤฑnฤฑn hedeflenmeye devam edileceฤini vurguluyorlar.
Piyasalarda bu hafta gรถzler Fed’in 26-27 Ocak’ta yapacaฤฤฑ FOMC toplantฤฑsฤฑnda olacak.







