Tรผrkiye Bankalar Birliฤi Risk Merkezi protesto edilen senet sayฤฑsฤฑ ve tutarฤฑnฤฑn 2020 yฤฑlฤฑnda gerilediฤini aรงฤฑkladฤฑ.
Aรงฤฑklamaya gรถre Aralฤฑk 2020โde protesto edilen toplam 42 bin adet senedin parasal tutarฤฑ 911 milyon TL oldu.
Aralฤฑk ayฤฑnda geรงen senenin aynฤฑ ayฤฑna gรถre, protesto edilen senet adedi ve tutarฤฑ sฤฑrasฤฑyla yรผzde 32 ve yรผzde 46 azaldฤฑ. Bir รถnceki aya gรถre senet adedi yรผzde 21, senet tutarฤฑ yรผzde 16 arttฤฑ.
Geรงen yฤฑl protestolu senet sayฤฑsฤฑ 572 bin, senet tutarฤฑ 11,2 milyar TL oldu. 2019 yฤฑlฤฑnda protesto edilen senet adedi bir รถnceki yฤฑla gรถre yรผzde 38, senet tutarฤฑ ise yรผzde 47 geriledi.
ฤฐl bazฤฑnda protesto edilen senetler
2020 yฤฑlฤฑnda, adet olarak en fazla senedin protesto edildiฤi ilk 5 il sฤฑrasฤฑ ile ฤฐstanbul, Ankara, ฤฐzmir, Konya ve Bursa oldu. Tutar olarak, Tรผrkiye genelinde protesto edilen senetlerin yรผzde 32,8โini ฤฐstanbul ilindekiler oluลtururken, bunu yรผzde 12,2 ile Ankara, yรผzde 5,2 ile ฤฐzmir, yรผzde 4,4 ile Konya ve yรผzde 3,7 ile Bursa izledi. Protesto edilen senet tutarฤฑnฤฑn en dรผลรผk olduฤu iller ise Tunceli, Bayburt ve Kilis oldu.







