Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

TรœSฤฐAD’tan Merkez Bankasฤฑ’na destek

TรœSฤฐAD BaลŸkanฤฑ Kaslowski: Merkez Bankasฤฑ'nฤฑn adฤฑmฤฑ olumlu bir geliลŸmedir
TรœSฤฐAD'tan Merkez Bankasฤฑ'na destek Borsatek

Tรผrk Sanayicileri ve ฤฐลŸ ฤฐnsanlarฤฑ DerneฤŸi (TรœSฤฐAD) Yรถnetim Kurulu BaลŸkanฤฑ Simone Kaslowski, Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (TCMB) son kararlarฤฑnฤฑn gereken adฤฑmlarฤฑ atmฤฑลŸ olmasฤฑ bakฤฑmฤฑndan olumlu bir geliลŸme olduฤŸunu sรถyledi.

Sektรถrel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafฤฑndan bu yฤฑl 12’ncisi dรผzenlenen Rekabet Kongresi, “Sรผrdรผrรผlebilir Sektรถrler: Yeni Dรถnemin Rekabet Senaryolarฤฑ” ana temasฤฑyla online olarak baลŸladฤฑ.

EtkinliฤŸin aรงฤฑlฤฑลŸฤฑnda konuลŸan TรœSฤฐAD BaลŸkanฤฑ Kaslowski, yeni tip Koronavirรผs (Covid-19) salgฤฑnฤฑnฤฑn etkisini ve yayฤฑlฤฑmฤฑnฤฑ yeniden artฤฑrdฤฑฤŸฤฑ, Tรผrkiye’de ve dรผnyada hรผkรผmetlerin ardฤฑ ardฤฑna kฤฑsฤฑtlayฤฑcฤฑ tedbirler almak zorunda olduฤŸu bir dรถnemde olduklarฤฑnฤฑ, diฤŸer taraftan aลŸฤฑ รงalฤฑลŸmalarฤฑ konusunda umut verici geliลŸmeler yaลŸandฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.

Kaslowski, “Salgฤฑnla birlikte dijitalleลŸmenin, iลŸ yapฤฑลŸ yรถntemleri, รงalฤฑลŸma hayatฤฑ, tรผketici davranฤฑลŸlarฤฑ, tedarik zincirleri gibi birรงok alanda daha fazla yer almasฤฑ ile bu sรผreรง รงok daha hฤฑzlandฤฑ. รœlkemizin halihazฤฑrda mรผcadele ettiฤŸi dรผลŸรผk verimlilik, dรผลŸรผk katma deฤŸer, orta teknoloji tuzaฤŸฤฑ gibi sorunlar salgฤฑnla birlikte kendini daha da gรถstermeye baลŸladฤฑ. Etkin yรถnetiลŸimin รถnemi bir kez daha hissedildi. ” ifadelerini kullandฤฑ.

“Dijital dรถnรผลŸรผmden iklim deฤŸiลŸikliฤŸine, sรผrdรผrรผlebilir kalkฤฑnmadan toplumsal cinsiyet eลŸitliฤŸine kadar yeni รงaฤŸฤฑn ihtiyaรง ve gerekliliklerini iลŸ modellerimize รงevik bir ลŸekilde entegre ederek, insanฤฑmฤฑzฤฑ yetkinleลŸtirerek ve kurumlarฤฑmฤฑzฤฑ etkinleลŸtirerek uzun vadede rekabet gรผcรผmรผzรผ artฤฑrabiliriz.” diyen Kaslowski “TรœSฤฐAD olarak bu alanlarda รงalฤฑลŸmalarฤฑmฤฑzฤฑ bรผyรผk bir azimle sรผrdรผrรผyoruz. ฤฐklim deฤŸiลŸikliฤŸi ile mรผcadele sรผrecinde รถnemli bir adฤฑm olan Paris AnlaลŸmasฤฑโ€™nฤฑn ortaya koyduฤŸu hedefleri benimsiyoruz. En bรผyรผk ticaret partnerlerimizden Avrupa BirliฤŸiโ€™nde yeลŸil ve dijital dรถnรผลŸรผm hedefiyle oluลŸturulan YeลŸil Mutabakat baลŸta olmak รผzere tรผm geliลŸmeleri yakฤฑndan takip ediyoruz. Tarฤฑmdan enerjiye, sanayiden lojistiฤŸe tรผm sektรถrlerimizde kรผresel rekabetรงiliฤŸi saฤŸlamanฤฑn en รถnemli yollarฤฑndan birinin iklim deฤŸiลŸikliฤŸi ile mรผcadeleyi temel alan, รงevresel sรผrdรผrรผlebilirliฤŸi รถnemseyen politikalar olduฤŸuna inanฤฑyoruz.” dedi. 

“Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn adฤฑmฤฑ olumlu bir geliลŸmedir”

Kaslowski, Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn faiz kararฤฑna iliลŸkin ลŸu ifadeleri kullandฤฑ:

“ฤฐรงinde bulunduฤŸumuz Covid 19 salgฤฑn sรผrecinde, tรผm dรผnya gibi bizim ekonomimiz de zorlu bir sรผreรงten geรงiyor. BaลŸlangฤฑรง olarak enflasyonla mรผcadelede Merkez Bankasฤฑโ€™nฤฑn gereken adฤฑmฤฑ atmฤฑลŸ olmasฤฑ olumlu bir geliลŸmedir.

Yolumuz ise uzun. Ekonomide atmamฤฑz gereken adฤฑmlarฤฑ planlฤฑ bir ลŸekilde, kฤฑsa vade ve uzun vadeli stratejiler olarak ayฤฑrmamฤฑzda fayda bulunuyor. Bu zaman zarfฤฑnda รถzellikle รถnรผmรผzdeki 4-5 aylฤฑk vadede tรผm dรผnya gibi bizler de baลŸta istihdam ve รผretim alanlarฤฑnda zorlanacaฤŸฤฑz. Tรผrkiye bu sรผreรงte bir taraftan da enflasyonla mรผcadele etmek zorundadฤฑr. Enflasyonla mรผcadeleden taviz vermezsek, รถnรผmรผzdeki kฤฑsa vadede sรผrdรผrรผlebilir bรผyรผme ve istihdam artฤฑลŸฤฑnฤฑ yakalama ลŸansฤฑmฤฑz doฤŸar. Finansal koลŸullarฤฑn geรงici olarak sฤฑkฤฑlaลŸmasฤฑ bรถyle bir dรถnemde elimizi zorlaลŸtฤฑrsa da, orta vade perspektifte enflasyonu dรผลŸรผrmenin, serbest piyasa ilkelerini benimsemenin ve yatฤฑrฤฑm ortamฤฑnฤฑ iyileลŸtirmenin faydasฤฑnฤฑ รถncelikle bรผyรผme ve istihdam artฤฑลŸฤฑnda gรถreceฤŸiz.”

ลžeffaflฤฑk vurgusu

Aรงฤฑklamasฤฑnda ลŸeffaflฤฑk vurgusu yapan Kaslowski, son olarak ลŸu ifadeleri kullandฤฑ:

“OdaklanacaฤŸฤฑmฤฑz konularฤฑ doฤŸru seรงmeli; iktisadi alanda atacaฤŸฤฑmฤฑz adฤฑmlarฤฑ planlฤฑ ลŸekilde ve piyasalarla doฤŸru iletiลŸimle oluลŸturmalฤฑyฤฑz. Ekonomi yรถnetiminin piyasalarla ve reel kesimle iletiลŸim dรผzeyini artฤฑrmasฤฑnฤฑ doฤŸru ve etkin bir politika aracฤฑ olarak gรถrรผyoruz.

ลžeffaflฤฑk ve รถngรถrรผlebilirlik ekonomide gรผvenilirliฤŸi artฤฑran en รถnemli unsurlar. Kฤฑsa vadede atacaฤŸฤฑmฤฑz bu adฤฑmlar, uzun vadede kapsamlฤฑ bir ekonomi politikasฤฑ uygulama kapasitemizi de yรผkseltecektir. ฤฐstihdam, vergi, sermaye piyasalarฤฑ gibi konularda gereken dรถnรผลŸรผmรผ saฤŸlayabilmemizin รถnkoลŸulu doฤŸru para politikasฤฑ ve disiplinli maliye politikasฤฑna geri dรถnรผlmesinden geรงmekte. Yakฤฑn vadede de, her iki alanda, pandemi koลŸullarฤฑ, ekonomi รผzerindeki baskฤฑ ve istihdama olan destek ihtiyacฤฑ da gรถzetilerek, gerekli adฤฑmlarฤฑn planlฤฑ bir ลŸekilde geleceฤŸine inanฤฑyoruz. “

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.942447.04340.2%
EURO 53.617453.7187-0.12%
JAPON YENฤฐ 3.4343.448-0.46%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.051358.26810.06%
STERLฤฐN 62.892363.0486-0.04%
ร‡ฤฐN YUANI 6.92076.94430.46%
RUS RUBLESฤฐ 0.60790.6102-1.04%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4120.54-0.07%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6225.550.12%
GRAM ALTIN SERBEST P.6200.99-0.48%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)90.480.03%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)131950.000.42%
HAS ALTIN GRAM (TL)6194.420.12%
SPOT ALTIN KG (TL)131816.00-0.08%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)41716.000.26%
GรœMรœลž/ONS ($)59.89-0.18%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64172.14 -0.104%
Ethereum 1801.73 0.2067%
Tether USDt 1.00 -0.0241%
BNB 580.89 1.2797%
Solana 78.15 -0.9887%
USDC 1.00 -0.0159%
XRP 1.11 0.2227%
Dogecoin 0.07 0.9669%
Toncoin 1.67 1.5236%
Cardano 0.17 -0.2506%
Shiba Inu 0.00 0.5585%
Avalanche 6.73 -0.0341%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam