Cumhurbaลkanฤฑ ve AKP Genel Baลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan baลkanlฤฑฤฤฑnda, Bakanlar Kurulu bugรผn toplanacak. Gรผndem; ฤฐzmir’de gerรงekleลen deprem ve Koronavirรผs salgฤฑnฤฑ.
Toplantฤฑnฤฑn รถncelikli baลlฤฑฤฤฑ ฤฐzmir depremi ve kentsel dรถnรผลรผm รงalฤฑลmalarฤฑ olacak. รevre ve ลehircilik Bakanฤฑ Murat Kurum, yaลanan son geliลmelere iliลkin bilgilendirme sunumu yapacak. Ayrฤฑca baลta ฤฐstanbul olmak รผzere รผlke genelinde artan Koronavirรผs vakalarฤฑ ve tedbirler tartฤฑลฤฑlacak.
Karabaฤ ve Libya’daki geliลmeler de deฤerlendirilecek
Toplantฤฑnฤฑn bir diฤer รถnemli baลlฤฑฤฤฑ ise, Birleลmiล Milletler (BM) nezdinde Libya’da รงatฤฑลan taraflar arasฤฑnda saฤlanan ateลkes ve geliลmeler olacak. Sahadaki geliลmelere iliลkin Millรฎ Savunma Bakanฤฑ Hulรปsi Akar, diplomatik yรถnรผnden ise Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Mevlรปt รavuลoฤlu kabine รผyelerine bilgi verecek. Toplantฤฑda ayrฤฑca Azerbaycan ve Ermenistan arasฤฑndaki devam eden sรผreรง ile Doฤu Akdeniz’deki son durum da detaylฤฑ ลekilde gรถrรผลรผlecek.







